Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Supply chains & bedrijfsprocessen

Heb jij een carrière in de logistiek voor ogen? Eentje als supply chain manager, hoofd productieplanner of procesmanager? Dan zit jij hier op jouw plek. Tijdens de hbo-opleiding Logistiek en Economie ga jij o.a. aan de slag met bedrijfseconomische aspecten, verandermanagement en fysieke distributie. De opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Zo leer je onder meer alles over logistieke kostenanalyses, bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over HBO Logistiek en Economie.

Wat kan ik na de hbo-opleiding Logistiek en economie?

De HBO Bacheloropleiding Logistiek en Economie bereidt jou voor op de functie van logistiek manager. Na je afstuderen begin je meestal in een functie op middelmanagementniveau. Je kunt dan aan de slag als inkoper, transportcoördinator of logistiek adviseur. Na een aantal jaar kun je doorgroeien naar zwaardere managementfuncties.

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding HBO Logistiek en Economie bereidt jou voor op een succesvolle carrière in de logistiek. Je gaat aan de slag met bedrijfseconomische aspecten, verandermanagement, fysieke distributie en management & organisatie. Om je goed op de praktijk voor te bereiden leer je alles over logistieke kostenanalyses, bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains. In je vierde studiejaar rond jij de opleiding af met een scriptie. Een afstudeerbegeleider helpt jou hierbij. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • logistiek management en IT
 • effectief communiceren en beïnvloeden
 • inkoop- en contractmanagement
 • supply chain management
 • management van bedrijfsprocessen

Inclusief 17 Praktijkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding Logistiek en Economie volg jij 17 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Logistiek en economie

NTI biedt twee varianten van de hbo-opleiding Logistiek en economie aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Logistiek en economie. 

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Logistiek en economie.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Stage

Loop ik stage?

Tijdens de opleiding Logistiek en Economie loop jij 840 uur stage. Daarnaast werk je aan je verslag. Tijdens je stage ervaar jij hoe het is om in de logistiek te werken. Leuk, want hier kun jij jouw kennis echt in praktijk brengen. Tijdens je stage word je begeleid door een stageadviseur. Hij of zij is ook contactpersoon voor jouw stagebedrijf. Zo sta je er nooit alleen voor. Deed jij al de nodige werkervaring op? Dan kun je vrijstelling voor de stage krijgen. 

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Logistiek en economie in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Logistiek en economie van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Krijg ik een wettelijk erkend diploma?

Erkening-hbo-opleiding.pngHBO Logistiek en economie is door de NVAO geaccrediteerd. De opleiding voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan ontvang jij het wettelijk erkend hbo-getuigschrift ‘HBO Bachelor Logistiek en Economie’. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examens

Tijdens HBO Logistiek en economie heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, praktijkopdrachten, portfolio en een paper. De paper kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Logistiek en economie

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 46,98 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kan ik werken na HBO Logistiek en Economie?

Met jouw hbo-diploma op zak, kun jij aan de slag als manager in de logistiek. Je beheerst en organiseert de goederenstromen en -diensten en de daarbij behorende geld- en informatiestromen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de bijbehorende activiteiten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan inkoop, productieplanning, magazijnbeheer, distributie en klantorderverwerking. Wat denk je van een job als warehousemanager, inkoper of logistiek adviseur? Zie jij jezelf al werken bij een:

 • distributiebedrijf
 • grootwinkelbedrijf
 • verzekeringsmaatschappij
 • zorginstelling
 • logistiek adviesbureau

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Logistiek en Economie 7935

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.995,00 € 175,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.200,55 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3