Voordelig studeren met een studielening

#1

Levenlang- Lerenkrediet

Studeren hoeft niet duur te zijn. Bij NTI ben jij verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn er verschillende regelingen om jouw studie bij NTI nóg voordeliger te doorlopen. Eén van die regelingen is het Levenlanglerenkrediet voor HBO- en Masteropleidingen. We vertellen je hieronder meer over deze aantrekkelijke overheidsregeling voor een studielening.

Wat is het Levenlanglerenkrediet?

Per 1 september 2017 kun je voor HBO deeltijd opleidingen van Hogeschool NTI geld lenen bij de overheid. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Als je een wettelijk erkende opleiding HBO Associate DegreeHBO Bachelor of Master bij NTI volgt of een programma* dat hier deel van uitmaakt, dan kun je je les-, examen- en inschrijfgeld lenen via DUO. Zo hoef je niet krap bij kas te zitten en kun je voordelig studeren met een studielening.

NVAO geaccrediteerd logo new 250pxb*Alleen de programma’s die volledig onderdeel uitmaken van een erkende en actieve HBO- of Masteropleiding komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Op www.nti.nl is bij alle programma’s die in aanmerking komen vermeld dat lenen via DUO mogelijk is (tab Studieduur & lesgeld) en van welke HBO- of Masteropleiding het programma onderdeel uitmaakt (tab Omschrijving). 

De belangrijkste voorwaarden voor de studielening Levenlanglerenkrediet

 
  • Je bent jonger dan 55 jaar op het moment dat het Levenlanglerenkrediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.
  • Wil je het Levenlanglerenkrediet aanvragen voor een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass (3 - 12 maanden), dan dien je nog niet gestart te zijn met het programma én moet je toelaatbaar zijn voor de volledige HBO Bachelor- of Masteropleiding waarvan het programma onderdeel uitmaakt. 

Bekijk de volledige voorwaarden op de website van DUO.

Wat mag ik lenen?

Je kunt zowel het les-, examen- als inschrijfgeld van je opleiding lenen bij DUO. Bij je lesgeld dat je kunt lenen wordt echter wel de inkoopwaarde van de studieboeken in mindering gebracht, omdat volgens de regeling van DUO voor dit deel geen lening aangevraagd mag worden. Wij kunnen je informeren over welk bedrag jij exact kunt lenen.

Hoe lang mag ik lenen en terugbetalen?


Bij een HBO Associate DegreeHBO Bachelor en volledige Master kun je de studielening Levenlanglerenkrediet krijgen voor de wettelijke studieduur van je opleiding plus 1 jaar extra. Bij een HBO Bacheloropleiding kun je bijvoorbeeld maximaal 5 jaar geld lenen. Bij een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass is het aantal maanden dat je de lening uitgekeerd krijgt afhankelijk van het aantal EC dat is verbonden aan het programma. Het aantal EC deelt DUO door 5 om het aantal maanden te bepalen waarin het krediet wordt uitbetaald. Bijvoorbeeld bij een HBO-programma van 15EC, wordt het krediet in 3 maanden uitbetaald.

Je krijgt na het einde van je studie 15 jaar de tijd om de studielening terug te betalen. Wanneer jouw recht op het Levenlanglerenkrediet stopt, begin je het daaropvolgende kalenderjaar met terugbetalen. Hoeveel je per maand moet terugbetalen, is afhankelijk van je inkomen.

Hoe zit het met de rente?


De rente over je lening loopt vanaf de eerste maand na uitbetaling. Het rentepercentage staat telkens voor 5 jaar vast. Van januari 2017 t/m december 2021 heeft DUO dit percentage vastgesteld op 0,0%.

Hoe vraag ik het Levenlanglerenkrediet aan?

Volg dit stappenplan om je aanvraag in te dienen. Houd er bij je startdatum rekening mee dat DUO geen krediet verstrekt over verstreken maanden.

Ik ben al gestart met mijn opleiding, kom ik nog in aanmerking?


Bij een HBO Associate DegreeHBO Bachelor en volledige Master kun je het LLLK alsnog aanvragen en na goedkeuring het resterende collegegeld als studielening krijgen. Je kunt echter niet met terugwerkende kracht krediet ontvangen voor verstreken maanden. Bij een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass kom je helemaal niet meer in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet als je al gestart bent.

Levenlanglerenkrediet voor NTI voltijd opleidingen

kansberoepen spaarpotje

De voltijd opleidingen HBO Toegepaste psychologie en HBO Rechten van NTI vallen ook onder deze regeling, als je al in het bezit bent van een HBO of universitair diploma óf als je ouder bent dan 30 jaar. Als je jonger bent dan 30 jaar, dan kom je bij de voltijd opleidingen van NTI in aanmerking voor studievoorschot/studiefinanciering van DUO. Lees hieronder meer over dit studievoorschot.

Heb je nog vragen over het Levenlanglerenkrediet?

 NEEM GERUST CONTACT OP

Studievoorschot DUO bij NTI voltijd opleidingen

Ben jij jonger dan 30 jaar? En start je een HBO Bacheloropleiding Toegepaste psychologie voltijd of Rechten voltijd bij Hogeschool NTI? Dan kun jij net als bij reguliere hogescholen studievoorschot aanvragen. Door middel van het nieuwe leenstelsel kun je het bedrag wat je nodig hebt voor je studie lenen bij DUO. Voor een 4-jarige studie krijg je in totaal 7 jaar studievoorschot. Bovendien kun je de eerste 4 jaar een aanvullende beurs krijgen en de eerste 5 jaar het studentenreisproduct. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van DUO

LEES MEER OVER HBO TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE VOLTIJD 

LEES MEER OVER HBO RECHTEN VOLTIJD

 

Studeren op kosten van je werkgever en/of de Belastingdienst

Combineer je jouw opleiding met een baan? Dan heeft je werkgever veel profijt van de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Veel werkgevers zijn daarom bereid om studiekosten (deels) voor hun rekening te nemen. Bovendien kan je werkgever profiteren van fiscale voordelen. Zo wordt het voor hem of haar wel heel aantrekkelijk om jouw opleiding te vergoeden.

Ook daarom studeer je voordelig bij Hogeschool NTI

Voordelig een kwalitatieve en erkende opleiding volgen? NTI is om meerdere redenen financieel de beste keuze. Bij Hogeschool NTI kun jij naast voordelig lenen o.a. jouw studie gratis verlengen en voordelig doorstuderen. Al jouw voordelen op een rijtje:

  • Je betaalt geen honderden euro's voor je boeken, de vakliteratuur zit bij het lesgeld inbegrepen. 
  • Wil jij langer over je opleiding doen? Geen probleem, je mag je studietijd gratis verdubbelen. 
  • In tegenstelling tot het reguliere onderwijs betaal je bij NTI geen extra kosten voor een tweede studie. Als oud NTI-student krijg jij zelfs 15% korting op je tweede studie.
  • Je hebt alle flexibiliteit om naast je studie te werken, met een baan kun je de kosten terugverdienen!
  • Je ontvangt een wettelijk erkend diploma, net als bij reguliere hogescholen.