Stappenplan voor het aanvragen van het Levenlanglerenkrediet

Het LLLK gaat altijd in op de eerste dag van de eerstvolgende maand. Zorg dat je op tijd de lening aanvraagt, zodat je geen geld misloopt. Je krijgt namelijk geen krediet over verstreken maanden. Vraag je LLLK aan voor een HBO-, MBA- of masterprogramma? Dan krijg je het krediet alleen toegekend indien je nog niet aan de opleiding bent begonnen.

  1. Ga naar de volgende website.
  2. Lees de voorwaarden.
  3. Kom je in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet? Neem dan contact op met NTI-klantenservice, en vraag het formulier verklaring collegegeld op. Dit kan via e-mail (klantenservice@nti.nl) of telefoon (088 163 06 06).
  4. Het formulier kan ingevuld worden nadat jij je toelaatbaarheid voor de opleiding hebt aangetoond. Dit geldt ook wanneer je een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass gaat volgen. In dat geval moet je je toelaatbaarheid aantonen voor de volledige HBO Bachelor- of masteropleiding waar het programma onderdeel van uitmaakt. 
  5. Zorg er daarnaast voor dat jouw BSN nummer bekend is bij NTI. Zonder jouw BSN nummer kunnen we het formulier niet voor je maken.
  6. Indien jouw dossier compleet is, stuurt de klantenservice jou per e-mail het ingevulde formulier verklaring collegegeld.
  7. Wanneer je deze hebt ontvangen log je in op mijn DUO. Ga daar in je Dashboard onder Levenlanglerenkrediet naar "aanvragen". Bij een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass kan de aanvraag niet digitaal gedaan worden.
  8. Je ontvangt bericht vanuit DUO over de goedkeuring en de uitbetaling van het krediet. Laat uitbetaling onverhoopt langer op zich wachten? Neem contact op met de NTI-klantenservice voor uitstel van betaling.