Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Een toekomst als apothekersassistent?

Een apothekersassistent geeft voorlichting over medicijnen, maakt medicijnen en verricht administratieve werkzaamheden. Klantgerichtheid, berekeningen maken en zorgvuldig werken: dat zijn belangrijke vaardigheden voor een apothekersassistent. Denk je dat het vak apothekersassistent iets voor jou is? Maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je deze mbo basisopleiding Apothekersassistent volgen. Tijdens deze basisopleiding bestudeer je een deel van de theorie van de volledige mbo-opleiding Apothekersassistent en hoef je geen stage te lopen. Lees snel verder!

Wat doet een apothekersassistente?

Als apothekersassistent heb je een afwisselende en verantwoordelijke baan. Je:

 • assisteert de apotheker; 
 • bereidt medicijnen voor; 
 • geeft voorlichting over de werking van geneesmiddelen; 
 • houdt de administratie van geneesmiddelen bij.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Met de praktijkgerichte mbo basisopleiding Apothekersassistent leer je in slechts 6 maanden de basisbeginselen van het beroep apothekersassistent. De belangrijkste theorie uit de volledige MBO-opleiding Apothekersassistent komt aan de orde. Je verdiept je bijvoorbeeld in geneesmiddelenverstrekking, medicatiebewaking en kwaliteitszorg. Ook leer je hoe je goed voorlichting en advies geeft en geneesmiddelen bereidt. Uiteraard verbreed je je medische kennis.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Medische kennis
 • Geneesmiddelenbereiding
 • Receptuur
 • Farmaceutische patiëntenzorg
 • Preventie, voorlichting en advies
 • Kwaliteitszorg
 • Deskundigheidsbevordering

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor deze mbo basisopleiding Apothekersassistent heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de mbo basisopleiding Apothekersassistent

Deze mbo basisopleiding Apothekersassistent bevat theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Apothekersassistente aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Apothekersassistente. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten MBO Basisopleiding Apothekersassistente

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding Apothekersassistent 4 4011

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 154,00 € 103,00
Nu met 25% korting € 115,50 € 77,25
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 246,14 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Apothekersassistente

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Goede ervaring met NTI.

Overzichtelijk en makkelijk leren door de goed gescheiden aparte modules. Per module examen doen en dan weer een boek weg leggen. De begeleiding is goed (op Fronter wordt veel extra informatie geplaatst door onze docent) en het verbaast mij hoe makkelijk het leren nog gaat nu ik toch al 48 jaar ben. Mijn werkgever betaalt deze opleiding, die ik in september verwacht af te ronden. Een mooi initiatief! Een minpuntje: drie weken geleden heb ik via de website een vraag gesteld, maar tot op heden heb ik geen reactie ontvangen.

Bekijk alle ervaringen