Omschrijving

Ontdek het uitdagende beroep van apothekersassistent!

Als apothekersassistent heb je een afwisselend takenpakket en ben je veel met mensen bezig. Met deze mbo basisopleiding leer je in 6 maanden de basisbeginselen van het beroep apothekersassistent. Je leert over het menselijk lichaam, ziektes en het effect van geneesmiddelen hierop. Je breidt je kennis van medische hulpmiddelen uit en leert klanten voorlichting geven over medicatie. Klinkt jou de uitdaging van een apothekersassistent interessant? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Goede ervaring met NTI. Goede ervaring met NTI.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep apothekersassistent. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Apothekersassistent komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. 

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Ziektebeelden van doelgroepen
 • Geneesmiddelen en medische hulpmiddelen
 • Farmacologie
 • Voorlichting over medicatie

Waarom een MBO basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of het vakgebied bij je past. Als je na afronding verder gaat met de volledige mbo-opleiding, krijg je vrijstellingen. De voordelen van een MBO basisopleiding:

 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een apothekersassistent?

Als apothekersassistent heb je een afwisselend takenpakket. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Voorlichten en adviseren over medicatie.
 • Bereiden van medicamenten.
 • Verwerken van recepten.
 • Assisteren van de apotheker.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo basisopleiding Apothekersassistent heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Apothekersassistente maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je mbo basisopleiding Apothekersassistent meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Apothekersassistent (niveau 4). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Vraag een offerte aan

Kosten Basisopleiding Apothekersassistent 4 6489

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Wist je dat je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting mag aftrekken? Zo kun je voor de opleiding MBO Basisopleiding Apothekersassistente tot wel  € 399,65 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel en profiteer in 2021 nog van deze regeling. Vanaf 1 januari 2022 verandert deze regeling en kan je gebruikmaken van een nieuwe, vaak minder gunstige, regeling. Lees meer hierover.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Apothekersassistente

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Goede ervaring met NTI.

Overzichtelijk en makkelijk leren door de goed gescheiden aparte modules. Per module examen doen en dan weer een boek weg leggen. De begeleiding is goed (op Fronter wordt veel extra informatie geplaatst door onze docent) en het verbaast mij hoe makkelijk het leren nog gaat nu ik toch al 48 jaar ben. Mijn werkgever betaalt deze opleiding, die ik in september verwacht af te ronden. Een mooi initiatief! Een minpuntje: drie weken geleden heb ik via de website een vraag gesteld, maar tot op heden heb ik geen reactie ontvangen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.