Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

MBO Basisopleiding Luchtvaartdienstverlener

Wil jij werken in een dynamische internationale omgeving, waar veiligheid en servicegerichtheid voorop staan en waar het werk 24 uur per dag, 365 dagen per jaar doorgaat? Dan is deze mbo basisopleiding Luchtvaardienstverlener zeer geschikt voor jou. Een luchtvaartdienstverlener zorgt ervoor dat passagiers veilig en op tijd kunnen vertrekken en dat ze een prettig verblijf hebben op de luchthaven en in het vliegtuig. In deze mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener maak je kennis met het beroep, zonder stage te hoeven lopen. Lees verder en informeer je over de basisopleiding Luchtvaartdienstverlener.

Wat doet een luchtvaartdienstverlener?

Een luchtvaartdienstverlener kan werken op de luchthaven of in een vliegtuig. Je dient als luchtvaartdienstverlener sociaal en representatief te zijn en goed kunnen presteren onder hectische omstandigheden. Als luchtvaartdienstverlener kun je de volgende werkzaamheden verrichten:

 • passagiers inchecken en bagage labelen;
 • vragen beantwoorden van passagiers;
 • problemen voor passagiers oplossen;
 • begeleiden en verzorger van passagiers tijdens de vlucht.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Met de mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener zet je een belangrijke stap richting een dynamische en uitdagende loopbaan in de luchtvaartsector. Je wordt uitstekend voorbereid om in een internationale omgeving aan de slag te gaan en leert hoe je perfecte service kunt bieden. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Veiligheid en regelgeving
 • Luchtvaartterminologie
 • Werken in de cabine
 • Werken op de luchthaven
 • Cultuur
 • Topografie

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je hebt geen vooropleiding nodig om met de mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener te starten. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Examen

Examens van de mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener

De mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener bevat theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de MBO Basisopleiding Luchtvaartdienstverlener aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de MBO Basisopleiding Luchtvaartdienstverlener . Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een mbo basisopleiding

Na het afronden van je mbo basisopleiding Luchtvaartdienstverlener kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal