Voordelig studeren met een studielening

#1

Levenlanglerenkrediet

Studeren hoeft niet duur te zijn. Integendeel, er zijn verschillende regelingen om jouw studie bij NTI nóg voordeliger te doorlopen. Eén van die regelingen is het Levenlanglerenkrediet voor HBO- en masteropleidingen.

Wat is het Levenlanglerenkrediet?

Per 1 september 2017 kun je voor HBO-opleidingen van NTI geld lenen bij de overheid. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Als je een wettelijk erkende opleiding HBO Associate degreeHBO bachelor of master bij NTI volgt of een programma* dat hier deel van uitmaakt, dan kun je je les- en examengeld lenen via DUO. Zo hoef je niet krap bij kas te zitten en kun je voordelig studeren met een studielening.

*Alleen de programma’s die volledig onderdeel uitmaken van een erkende en actieve HBO- of masteropleiding komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Op onze website is bij alle programma’s die in aanmerking komen vermeld dat lenen via DUO mogelijk is (tab Studieduur & lesgeld).

Lees meer

De voorwaarden

  • Je bent jonger dan 56 jaar op het moment dat het Levenlanglerenkrediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.
  • Wil je het LLLK aanvragen voor een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass (3 - 12 maanden)? Dan dien je nog niet gestart te zijn met het programma én moet je toelaatbaar zijn voor de volledige HBO bachelor- of masteropleiding waarvan het programma onderdeel uitmaakt. 

Heb je vragen?

De beslissing om weer te gaan studeren is niet eenvoudig. Het vraagt veel tijd, energie en ook geld om een nieuwe opleiding te beginnen. Heb je vragen over het Levenlanglerenkrediet? Of wil je sparren met een studieadviseur over een opleiding die je op het oog hebt?

 Neem gerust contact op

Wat mag ik lenen?

Met het Levenlanglerenkrediet kun je het les- en examengeld van jouw opleiding lenen. Houd er rekening mee dat studieboeken, andere studiematerialen, reiskosten en verblijfkosten niet onder de regeling vallen.

Hoe lang mag ik lenen en terugbetalen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld, met een maximum van € 11.570,- (studiejaar 2023-2024). De terugbetaling begint op 1 januari van het jaar na het afronden of beëindigen van je opleiding. Je hebt 15 jaar de tijd om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijks af te lossen bedrag is afhankelijk van je inkomen.

Hoe zit het met de rente?

Over de lening loopt rente. In 2024 is het rentepercentage 2,56%.

Hoe vraag ik het Levenlanglerenkrediet aan?

Volg dit stappenplan om je aanvraag in te dienen. Houd er bij je startdatum rekening mee dat DUO geen krediet verstrekt over verstreken maanden.

Ik ben al gestart met mijn opleiding, kom ik nog in aanmerking?

Bij een HBO Associate degreeHBO bachelor en volledige master kun je het LLLK alsnog aanvragen en na goedkeuring het resterende collegegeld als studielening krijgen. Dit kan echter niet met terugwerkende kracht. Je kunt alleen nog krediet aanvragen voor de resterende studietijd. Bij een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass kom je helemaal niet meer in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet als je al gestart bent.

Beoordelingen van studenten

Benieuwd hoe studenten NTI beoordelen? Bekijk wat voor cijfer studenten NTI geven op de onafhankelijke vergelijkingssite The Feedback Company en bekijk meer reviews.

Studentbeoordelingen bekijken