Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de kraamzorg

Ben jij dol op pasgeboren baby's en wil jij moeder en kind ondersteunen in de eerste weken? Lees hier meer over opleidingen, diploma's en werkgelegenheid.

Vanaf het begin al een mooie baan!

Ben je verzorgend en kun je goed begeleiden en adviseren? Dan is werken in de kraamzorg echt iets voor jou! Als kraamverzorgster ben je verantwoordelijk voor de zorg, begeleiding en ondersteuning aan pasgeboren baby's en hun moeders. Als kraamverzorgster assisteer je een verloskundige of huisarts bij de bevalling. De verzorging begint dus al vanaf het eerste moment tussen moeder en kind. De zorg is een van de grootste werkgevers van Nederland. De sector kampt met personeelstekorten en de vraag naar goed opgeleid zorgpersoneel neemt alleen maar toe. Hierdoor is de kans op een baan groot.

Bekijk de opleidingen in de kraamzorg

Met welke diploma's mag je werken in de kraamzorg?

Om te werken in de kraamzorg heb je minimaal de mbo-opleiding verzorgende niveau 3 nodig en je moet binnen deze opleiding de richting kraamverzorging hebben gevolgd. 

Start in de zorg!

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Bekijk dan ook onze andere opleidingen in de zorg! Er is momenteel een groot personeelstekort dus de kans op een baan is erg groot. Geen dag is ook hetzelfde en je bent veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Werken in de kraamzorg als man

Wil jij als man graag aan de slag in de kraamzorg? Leuk! Om aan de slag te gaan als kraamverzorger is het van belang dat je verzorgend bent en goed kunt begeleiden en adviseren. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de sector man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest