Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de kraamzorg

Ben jij dol op pasgeboren baby's en wil jij moeder en kind ondersteunen in de eerste weken? Lees hier meer over opleidingen, diploma's en werkgelegenheid.

Vanaf het begin al een mooie baan!

Ben je verzorgend en kun je goed begeleiden en adviseren? Dan is werken in de kraamzorg echt iets voor jou! Als kraamverzorgster ben je verantwoordelijk voor de zorg, begeleiding en ondersteuning aan pasgeboren baby's en hun moeders. Als kraamverzorgster assisteer je een verloskundige of huisarts bij de bevalling. De verzorging begint dus al vanaf het eerste moment tussen moeder en kind. De zorg is een van de grootste werkgevers van Nederland. De sector kampt met personeelstekorten en de vraag naar goed opgeleid zorgpersoneel neemt alleen maar toe. Hierdoor is de kans op een baan groot.

Bekijk de opleidingen in de kraamzorg

Met welke diploma's mag je werken in de kraamzorg?

Om te werken in de kraamzorg heb je minimaal de mbo-opleiding verzorgende niveau 3 nodig en je moet binnen deze opleiding de richting kraamverzorging hebben gevolgd. 

Dit is ons aanbod!

Hier vind je een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-certificaat haalt. Na het voltooien van de opleiding kraamzorg, kan je direct werken als kraamverzorgende. De cursus kraamzorg is alleen gericht op kennismaken met het kraamzorgproces. Hier leer je dus hoe je de juiste zorg biedt aan pasgeborenen en moeders. Klik op de opleiding voor meer informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en stage lopen.

 

Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Start in de zorg!

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Bekijk dan ook onze andere opleidingen in de zorg! Er is momenteel een groot personeelstekort dus de kans op een baan is erg groot. Geen dag is ook hetzelfde en je bent veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest