Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de sociale sector

Wil jij werken in de sociale sector? Bereid je goed voor! Lees hier meer over de diploma's, werkgelegenheid en opleidingen.

Help mensen een stap vooruit

Ben jij sociaal, verzorgend en help jij graag anderen? Dan is een baan in de sociale sector iets voor jou! Als sociaal werker of maatschappelijk dienstverlener ondersteun jij mensen met bijvoorbeeld sociale, financiële, relationele, psychische of juridische problemen. Jij bent de motivator en helpt hulpbehoevenden weer zelfstandig in de maatschappij te staan. Werken in de sociale sector is dynamisch en zorgt voor een voldaan gevoel. Ga jij de uitdaging aan?

 Bekijk de opleidingen in de sociale sector

Met welke diploma's mag je werken in de sociale sector?

Om te werken als maatschappelijk werker of sociaal werker heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt een hbo- of mbo-opleiding volgen richting social work, MWD of begeleider van specifieke doelgroepen. Met een mbo-keuzedeel of hbo-programma kan je jezelf in korte tijd specialiseren in bepaalde gebieden. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.

Social work

Met deze opleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind je een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in de sociale sector. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen. Klik op de opleiding voor meer informatie.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Behaal jouw SKJ-registratie!

Iedereen die werkt in de jeugdhulp of -bescherming moet zich vanaf 1 januari 2018 registreren bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Na het afronden van het HBO Programma Jeugd- en gezinsprofessional kan je deze registratie aanvragen.

Ga naar de opleiding

MBO Keuzedelen

Heb je al een mbo-diploma en wil je je in korte tijd specialiseren in een bepaalde beroepsvaardigheid? Dan komt een MBO Keuzedeel goed van pas. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Alle MBO Keuzedelen

Werken in de sociale sector als man

Wil jij als man graag in de sociale sector werken? Leuk! Om aan de slag te gaan in deze sector is het van belang dat je sociaal bent en anderen graag helpt. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de sociale sector man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) in de sociale sector te werken, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest