Omschrijving

Uitstekende voorbereiding op het SVH-examen

De cursus Sociale Hygiëne leidt tot het officiële SVH-examen waarmee je het diploma behaalt voor de verklaring Sociale Hygiëne. Het is verplichte kost, maar dat maakt het niet minder nuttig en waardevol voor de praktijk. Als je in de horeca werkt, haal je voldoening uit het plezier van jouw gasten. Je zorgt voor een fijne plek met goede sfeer waar mensen zich veilig voelen en graag terugkomen. Maar wat doe je als een gast te diep in het glaasje heeft gekeken en de boel verstiert? Of als er een medewerker bedreigd wordt? Tijdens de sociale hygiëne cursus leer je omgaan met dit soort situaties. Binnen korte tijd heb je de nodige kennis en vaardigheden om het officiële examen met succes af te leggen.

Sociale Hygiëne is een belangrijk diploma in de horeca. Volgens de wet moet op een plek waar alcohol wordt geschonken altijd iemand aanwezig zijn met een Verklaring Sociale Hygiëne. De NTI-cursus voldoet aan alle actuele eisen. Begin jij een eigen zaak? Of heb je een nieuwe baan in de horeca? Lees snel verder en ontdek de voordelen van studeren bij NTI!

Extra online begeleiding!

Vergroot je slaagkans met Plus

Heb je behoefte aan extra begeleiding of start je met STAP? Kies dan voor de Plus-variant en volg extra online lessen met een ervaren docent. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Zojuist de cursus Sociale Hygiene afgerond met een super cijfer! De begeleiding, cursus zelf, alles was gewoon heel goed. Ben zeer tevreden, daarom heb ik ook gelijk de volgende cursus aangevraagd! :) Zojuist de cursus Sociale Hygiene afgerond met een super cijfer! De begeleiding, cursus zelf, alles was gewoon heel goed. Ben zeer tevreden, daarom heb ik ook gelijk de volgende cursus aangevraagd! :)

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Met ‘sociale hygiëne’ wordt bedoeld dat mensen op een goede en gezonde manier met elkaar omgaan en rekening houden met elkaars normen en waarden. Het doel hiervan is het voorkomen van vervelende en onveilige situaties binnen en buiten het bedrijf. Tijdens de sociale hygiëne cursus kom je te weten welke maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheden jouw functie met zich meebrengt. Je wordt bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van sociale hygiëne, krijgt meer inzicht in ondernemerschap en leert door communicatie veilige situaties te creëren voor je klanten.

Studieprogramma

 • Ondernemerschap in de horeca
 • Communicatie
 • Gespreksmodellen
 • Sociale vaardigheden
 • Sociaal-hygiënisch beleid
 • Wet- en regelgeving
 • Alcohol, drugs, tabak en gokken
 • Vormen van verslaving
 • Veiligheid
 • Bouwkundige voorzieningen

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Meer begeleiding met Plus

Wil jij graag meer persoonlijk contact en begeleiding tijdens je opleiding? Kies dan voor de Plus-variant. Met Plus volg je extra online lessen waarin je al jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Tijdens de Plus-variant volg je 4 extra online lessen van ieder 2 uur.

Voordelen van Plus

 • Extra verdieping in de lesstof
 • Hogere slaagkans
 • Online sparren met je docent

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

FlexibelStuderen®

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Sociale Hygiëne. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

SVH-examen

Deze sociale hygiëne cursus is een uitstekende voorbereiding op het officiële examen van SVH. Je doet dit digitaal in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Meer informatie over het examen en de examenkosten vind je op www.svh.nl.

Officieel diploma

Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma Sociale hygiëne van de SVH. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit diploma verplicht gesteld voor iedereen die een horeca-onderneming wilt beheren. Na het behalen van het diploma Sociale Hygiëne kun je dus je eigen horecazaak beginnen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Sociale hygiëne 1424

Kosten Sociale hygiëne Plus 87

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Sociale Hygiëne, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Examentraining Sociale Hygiëne

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 119,80    (eenmalig)

Ervaringen

Sociale Hygiëne

4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Zojuist de cursus Sociale Hygiene afgerond met een super cijfer! De begeleiding, cursus zelf, alles was gewoon heel goed. Ben zeer tevreden, daarom heb ik ook gelijk de volgende cursus aangevraagd! :)

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame