Omschrijving

Leer dieren in nood helpen

Wat doe je als een dier in nood aantreft thuis, tijdens je werk, in de tuin of langs de weg? Het liefst wil je meteen ingrijpen, maar je moet wel weten wat te doen. Met de cursus Dieren EHBO leer je deskundige hulp verlenen aan verschillende soorten dieren. Zeer handig als je in de dierenzorg werkt of bij de politie of brandweer. En natuurlijk als je zelf een huisdier hebt!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Op deze manier studeren is gewoon super! Je volgt je eigen tempo, je kan steeds ergens terecht voor vragen. Op deze manier studeren is gewoon super! Je volgt je eigen tempo, je kan steeds ergens terecht voor vragen en je hebt totaal geen voorkennis nodig.
Daarbij zijn de opleidingen van zeer hoog niveau!
Ik had veel verwacht, maar het is gewoon nog veel beter!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus Dieren-EHBO wordt de theorie afgewisseld met de praktijk. Je leert veel over het lichaam van dieren, klinisch onderzoek, ziekten en parasieten. Je volgt ook een praktijktraining. Onder begeleiding van een expert oefen je de juiste handelingen bij spoedeisende hulp.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Cellen, weefsels en organen
 • Orgaanstelsels
 • Rassenleer
 • Gedrag
 • Klinisch onderzoek
 • Fixeren en het toedienen van medicijnen
 • Geneesmiddelen
 • Infectieziekten en vaccinaties
 • Eerste hulp verlenen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Dieren EHBO. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen en diploma

Sluit de cursus af met een theorie-examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Dieren EHBO van NTI. De examenkosten bedragen € 13,13 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. 

Elke dag digitaal examen doen

Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De NTI-examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland.
Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Dieren-EHBO 1625

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Dieren EHBO, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Dieren EHBO

4.5 sterren - gebaseerd op 10 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Op deze manier studeren is gewoon super! Je volgt je eigen tempo, je kan steeds ergens terecht voor vragen en je hebt totaal geen voorkennis nodig.
Daarbij zijn de opleidingen van zeer hoog niveau!
Ik had veel verwacht, maar het is gewoon nog veel beter!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame