Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

PR, events en communicatie

Is taal zeg maar echt jouw ding? Word jij enthousiast van pers, pr en events? En ben je dol op social media? Dan ben je hier aan het juiste adres. De opleiding communicatie stoomt jou klaar voor een baan in dit vakgebied. Begint het al te kriebelen? Schrijf je dan in voor de communicatie opleiding van NTI. Na afloop van de opleiding Communicatiemedewerker heb jij twee waardevolle diploma’s van de Associatie voor Examinering op zak en ben jij klaar om als communicatiemedewerker het werkveld in te gaan. 

Wat kan ik als communicatiemedewerker?

Als communicatiemedewerker zorg jij ervoor dat de relatie en communicatie tussen jouw organisatie en de buitenwereld picobello in orde blijft. En dat het beeld dat de buitenwereld van de organisatie heeft, juist is. Je kunt als communicatiemedewerker jouw organisatie goed voor het voetlicht brengen. Hoe? Door bijvoorbeeld een creatieve, effectieve inzet van marketing, PR en social media. 

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Wil jij aan de slag in het communicatievak? Dan zit je hier goed. Tijdens de opleiding communicatie krijg je te maken met alle aspecten die je als communicatiemedewerker gaat tegenkomen. Denk hierbij onder andere aan pers en pr, het opstellen van een communicatieplan, de organisatie van evenementen en het inzetten van (digitale) communicatiekanalen. De opleiding bestaat uit de modules ‘Communicatie en management’ en ‘Schriftelijke Communicatie Nederlands’.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Communicatie en management

 • Pers en pr
 • Marketing
 • Interne en externe communicatie
 • Digitale communicatie
 • Social media
 • Management en organisatie
 • Projectmatig werken
 • Evenementenorganisatie


Schriftelijke Communicatie Nederlands

 • Verzoek om informatie/offerte en orderbevestiging
 • Klachtenbrief
 • Herinnering, aanmaning, laatste aanmaning
 • Uitnodiging
 • Verkoopbrief
 • Behandeling en ontvangst van sollicitatiebrief
 • Memo en e-mail
 • Correcte, grammaticale zinnen en correcte spelling

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Communicatiemedewerker is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de beroepsopleiding Communicatiemedewerker heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Communicatiemedewerker? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgDe communicatie opleiding bestaat uit de modules ‘Communicatie en management’ en ‘Schriftelijke Communicatie Nederlands’. Beide modules sluit je afzonderlijk af met een Associatie-examen. Heb je de examens behaald? Dan krijg je voor alle twee de modules een Associatiediploma. 

€ 50,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 113 maar € 88 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 50,-. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 35,20 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Communicatiemedewerker 1602

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 257,50 € 154,50 € 110,50
Nu met 50% korting € 128,75 € 77,25 € 55,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 180,83 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentrainingen Communicatiemedewerker

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 2 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 175,-    (eenmalig)

Ervaringen

Communicatiemedewerker

4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb de cursus communicatiemedewerker met plezier gevolgd. Heerlijk dat ik mijn eigen tempo kon bepalen, en ik kreeg altijd mijn huiswerk snel terug. Ik zou het zeker anderen aanraden.

Ik heb de cursus communicatiemedewerker gevolgd en dit ging me goed af! Ik maakte in mijn eigen tijd huiswerk, mailde dit direct naar mijn docent en ik kreeg mijn huiswerk altijd binnen 2 dagen terug. Het leukste vond ik dat ik ook een cijfer kreeg, zelfs een paar tienen! Dat motiveerde me wel. Verder was deze cursus niet moeilijk, alles was duidelijk uitgelegd. Ik zou het zeker aanraden!

Bekijk alle ervaringen