Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Mooie, gezonde handen met de Manicure opleiding

Wil jij aan de slag gaan als professionele manicure? Tijdens deze Manicure opleiding leer je alles over de verzorging van de nagels en huis van de handen. Aan het eind van de Manicure opleiding kun je huid- en nagelaandoeningen herkennen en behandelen. Je wordt compleet voorbereid om deel te nemen aan het manicure-examen. Dus verzorg jij graag jouw eigen handen en die van anderen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Manicure opleiding. Binnen 8 maanden start je jouw eigen manicuresalon!

Wat doet een manicure?

Deze manicure opleiding bereidt je voor op een zelfstandig bestaan als manicure. Het werkveld van een manicure betreft het tot rust brengen en cosmetisch verzorgen van de handen. Jouw werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

 • scrubben en reinigen van de handen;
 • insmeren van de handen met verzorgende lotion;
 • verrichten van hand- en onderarmmassage;
 • verzorgen en terugduwen van de nagelriemen;
 • knippen, vrezen en veilen van de nagels;
 • aanbrengen van kunstnagels of nagellak;
 • adviseren over handverzorging

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de Manicure opleiding?

De Manicure opleiding is een praktijkgerichte opleiding die alle aspecten van het beroep manicure behandeld. Je leert niet alleen alles over de verzorging en verfraaiing van gezonde handen, maar ook over nagels- en huidaandoeningen en de behandeling daarvan. De Manicure opleiding bereid je optimaal voor op een bestaan als zelfstandig manicure.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie van o.a. de huid, armen, handen en nagels
 • Huid- en nagelziekten
 • Manicuresalon veilig en hygiënisch inrichten
 • Nagelproducten en werkmaterialen
 • Manicure natuurlijke nagels
 • Manicure voor de man
 • Hand- en onderarmmassages
 • Lakken van de nagels
 • Goed ondernemerschap

Inclusief gratis praktijkdag!

Tijdens de Manicure opleiding volg je gratis een praktijkdag. Je kunt dan onder begeleiding van een professionele manicure de geleerde technieken oefenen op je eigen model. Zo leer je in de praktijk alles over nagelverzorging.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om een Manicure opleiding te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de vakopleiding Manicure.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Manicure? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de Manicure opleiding

Je kunt de opleiding Manicure afronden met een examen. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, waaronder bij het Nagelgilde of bij Nail Care Manon. Kijk voor actuele informatie en de examenkosten op www.nagelgilde.nl en www.nailcaremanon.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Vakopleiding Manicure hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Manicure 1672

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 90,70 € 68,00 € 54,40
Nu met 50% korting € 45,35 € 34,00 € 27,20
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 29,69 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Vakopleiding Manicure
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Mentor
Studieprogramma
Docent

Ik heb zeer positieve eraringen met deze cursus. De lesstof is heel duidelijk, het huiswerk wordt snel nagekeken en vragen worden vlot beantwoord. Alleen duurt het wat lang voordat ikde praktijkdag kan volgen. Maar verder alles prima !

Bekijk alle ervaringen