Demi2Demi volgt haar HBO Bachelor vanuit het zonnige Curaçao. Ondanks de grote afstand tot Nederland kan ze gewoon verder met haar opleiding, in Curaçao is namelijk een testcenter waar ze haar digitale examens kan doen! 

Welke opleiding volg je?
HBO Bachelor Toegepaste psychologie.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Ik zit nu in mijn tweede jaar.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Eerlijk gezegd, 4 jaar lang wist ik niet wat ik zou willen studeren. Deze studie sprak mij altijd al aan maar ik had nog geen idee wat ik ermee zou willen doen als ik klaar was. Daar ben ik nu nog steeds niet helemaal uit maar ik weet zeker dat dit helderder wordt na mijn stage en jaar 3.

Je volgt deze opleiding op dit moment niet vanuit Nederland hè?
Klopt! Ik zit in het zonnige Curaçao. Mijn vriend werkt bij Defensie en hij is hier voor vijf maanden gestationeerd. Doordat de studie nu online is kon ik gezellig mee.

Hoe is dat om op afstand te studeren, met een tijdsverschil?
Gelukkig kan ik alles terugkijken wanneer ik dat wil, dus dat is ideaal. Ik heb wel één keer een zoomles gehad waarbij ik om 5 uur 's ochtends moest beginnen. En toen begonnen we ook nog eens met een intelligentietest haha.

Heb je een vaste plek waar je aan het studeren bent? Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Meestal kijk ik per dag waar ik heen ga maar ik heb nu wel een aantal favoriete strandtentjes waar ze goeie wifi, lekkere koffie en een plekje in de schaduw hebben met uitzicht op de zee natuurlijk.

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
Elke dag ziet er echt totaal anders uit. De ene dag zit ik heel de dag alleen aan de studie. Dan ga ik 's ochtends duiken, 's avonds nog even leren of toch nog even een happy hour mee pakken!

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Ik denk dat ik eerst nog een master wil gaan doen, of een andere bachelor.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Ik zeg altijd dat ik later wel een 'stoer beroep' wil hebben. Ik ben wel iemand die zich snel verveelt en ik ben graag bezig. Dus ik zou het fijn vinden om ergens te werken waar elke dag anders is en ik zou het liefst niet elke dag op een kantoor zitten.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Alvast alles inplannen! De lessen en examens. Het was heel lastig om hier motivatie te vinden om te leren voor het tentamen maar doordat ik het al had ingepland moest ik uiteindelijk wel echt iets doen. Verder is het ook niet heel vervelend om op het strand te studeren en ik vind de stof ook oprecht interessant.

Heb je al examens afgelegd? Hoe ging dat?
Ik heb hier de module klinische psychologie afgerond met een 8! Het was heel grappig om in een heel ander land examen af te leggen maar ik vind het super fijn dat dat hier gewoon kan.

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Het komt mij nu natuurlijk heel goed uit omdat ik alles zelf kan inplannen wanneer ik dat wil. Ik persoonlijk vond de klassikale versie wel iets fijner. Omdat je dan vaker les hebt en omdat de lessen echt al vast staan. Gelukkig heb ik nog nauw contact met mijn 'klas' en die motiveren mij ook altijd.

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Het is fijn dat ik niet veel vaste lessen heb maar zelf kan kiezen wanneer ik wat doe. Elke dag online les lijkt me heel erg pittig.

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Ik ben zeker een chaoot, een party animal, maar ook een ochtendmens haha.


 

Benieuwd naar de opleiding van Demi?

BEKIJK HBO Toegepaste psychologie