Omschrijving

Filosofie voor beginners

Wil je graag meer weten over filosofie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze cursus is een mooie introductie van de westerse filosofie. Stap voor stap behandelen we de belangrijkste denkers, stromingen en ideeën. We beginnen met de oude Grieken en eindigen met de moderne filosofen. We brengen de theorie op een toegankelijke manier. Het lesmateriaal van de cursus filosofie bevat heldere uitleg en illustraties zodat je een beter beeld krijgt van wat er wordt bedoeld. Af en toe kan het nogal pittig zijn. Je moet wel je hoofd er bij houden, maar het is zeker de moeite waard! Filosofie zet je aan het denken. Je krijgt nieuwe inzichten, wordt kritischer en creatiever en kunt beter redeneren.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer je

We beginnen met de oude Grieken. De grot van Plato bijvoorbeeld is één van de bekendste verhalen uit de filosofie. We staan kort stil bij de middeleeuwen en dan volgt de verlichting, een periode waarin het wereldbeeld voorgoed veranderde dankzij filosofen als Spinoza, Descartes, Leibniz en Kant. Uiteraard mogen grote filosofen als Schopenhauer, Kierkegaard en Nietzsche ook niet ontbreken. We behandelen stromingen van de laatste eeuwen als de kritische theorie, waarin de maatschappij kritisch onder de loep wordt genomen, het materialisme van Marx en Engels en het existentialisme.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De eerste filosofen
 • De methode van Socrates
 • De ideeënleer van Plato
 • De grotallegorie
 • De leer van Aristoteles
 • Verschillen tussen Aristoteles en Plato
 • Filosofie in de late Oudheid
 • Middeleeuwen
 • Maatschappelijke ontwikkelingen in de renaissance
 • Dualisme van Descartes
 • Hobbes
 • Spinoza
 • Leibniz
 • Kant
 • Schopenhauer
 • Kierkegaard
 • De kenleer van Nietzsche
 • Marx
 • Engels
 • Nieuwe filosofische stromingen in de jaren ‘60

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Filosofie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Filosofie

Rond de cursus Filosofie af met een examen. Als je slaagt, krijg je het NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten zijn €105,- en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Na de cursus Filosofie kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn €35,-. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, dan krijg je €10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Filosofie 1415

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 126,50 4 maanden
Nu met 50% korting € 63,25 4 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 63,50 8 maanden
Nu met 50% korting € 31,75 8 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Filosofie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.