Omschrijving

Verken de psychologie van de "werkvloer"

Welke invloed heeft de werkomgeving op het gedrag van werknemers? Dat is de vraag waar het om draait in de organisatiepsychologie. Ook tijdens deze cursus gaan we hier diep op in. Je leert vanuit verschillende invalshoeken hoe je zowel groepen als individuen het best kunt sturen. Je krijgt inzicht in menselijk gedrag en de factoren die gedrag beïnvloeden. Hoe zorg je dat mensen voldoening krijgen uit hun werk? Hoe motiveer je iemand? Hoe zorg je dat een team productiever wordt? Deze cursus is door zijn brede karakter geschikt voor professionals uit allerlei vakgebieden.

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Erg leerzame opleiding maar ook best pittig. Erg leerzame opleiding maar ook best pittig. Ik ben tot nu toe best wel tevreden.

Inhoud

Wat leer je

Je krijgt inzicht in hoe het gedrag van medewerkers beïnvloed wordt door de organisatiecultuur en de communicatie daarbinnen. En hoe je dit kunt aanpassen. Je leert verschillende managementvisies kennen met betrekking tot mens en organisatie.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Organisatiegedrag
 • Gedrag en attitudes
 • Emoties en motivatie
 • Productiviteit
 • Prestatiebeoordeling
 • Organisatiecultuur
 • Structuur
 • Ontwikkeling
 • Beloningssystemen
 • Groepsgedrag
 • Communicatie
 • Conflicten
 • Ethiek

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Organisatiepsychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Organisatiepsychologie

Rond de cursus Organisatiepsychologie af met een examen. Als je slaagt, krijg je het NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten zijn €105,- en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Na de cursus Organisatiepsychologie kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 35,75. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, dan krijg je € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Organisatiepsychologie 1521

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de cursus Organisatiepsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

Organisatiepsychologie

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Erg leerzame opleiding maar ook best pittig. Ik ben tot nu toe best wel tevreden.

Ik kon door een operatie mijn cursus niet direct vervolgen, maar wel kosteloos verlengen. Zowel mentor als docent reageren vrijwel direct op huiswerk en vragen. Lastig vind ik wel dat ik uit diverse bronnen moet putten, maar ook dat went.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.