Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag als assistent controller?

Wil je aan de slag in de financiële wereld? Bijvoorbeeld als medewerker administratie, bedrijfsadministrateur of assistent controller? Dan is de Associate degree-opleiding Financieel management echt iets voor jou! Je leert alles over het financiële reilen en zeilen van een organisatie en je bent na afloop in staat om financieel-economisch advies uit te brengen.

In samenwerking met Markus Verbeek Praehep

Logo Markus Verbeek Praehep MVP 53x150Deze opleiding is tot stand is gekomen door een nauwe samenwerking met Markus Verbeek Praehep. Markus Verbeek Praehep heeft meer dan een eeuw ervaring op het gebied van financieel administratieve opleidingen en wordt gezien als een gerenommeerd opleidingsinstituut in dit vakgebied. Jij bent hierdoor verzekerd van een inhoudelijk zeer sterke opleiding.

Wat is een Associate degree opleiding?

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige HBO-opleiding die je opleidt naar een wettelijk erkend getuigschrift. Ad-opleidingen zijn in nauw overleg met het bedrijfsleven ontwikkeld. Na afloop van deze opleiding kan je direct aan de slag in het bedrijfsleven. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren en te starten met de aansluitende bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie. Je kunt dan vrijstellingen krijgen binnen de bachelor.

Voor wie is een Associate degree interessant?

De Associate degree-opleidingen van Hogeschool NTI zijn gericht op:

 • werkenden die hun HAVO-diploma hebben behaald; 
 • werkenden die hun MBO-diploma niveau 4 hebben behaald; 
 • werkenden die aan bovenstaand opleidingsniveau voldoen en zich verder willen ontwikkelen op HBO-niveau; 
 • Werkenden in het aansluitende beroepenveld.

Wettelijk erkende hbo-opleiding

Hogeschool NTI is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze Ad-opleiding is daarnaast goedgekeurd door de NVAO. Wist jij dat Hogeschool NTI een goed rapport heeft gehad van de onderwijsinspectie? Lees hier meer over de erkenningen van Hogeschool NTI.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

NTI: uitstekende kwaliteit

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende getuigschriften
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Associate degree Financieel management 4556

Bij deze opleiding kun je 120 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar wordt een gedegen kennisbasis gelegd door middel van modules zoals Bedrijfsadministratie, Algemene economie, Financiering en Statistiek en onderzoek. Naast de kernbegrippen komen financiële aspecten aan bod zoals financieel rapporteren en het maken van een financiële analyse. Ook ontwikkel je professionele vaardigheden, waaronder gespreksvaardigheden, die je in de praktijk nodig hebt.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • MBA Bedrijfsadministratie 5
  8 EC
 • MBA Kostencalculatie 5
  8 EC
 • MBA Financiering 5
  8 EC
 • MBA Belastingwetgeving 5
  8 EC
 • Statistiek en onderzoek
  8 EC
 • Algemene Economie
  8 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1/Propedeuse-portfolio
  12 EC
 • Internal control & accounting info systems 1
  8 EC

Jaar 2

Centraal tijdens het tweede studiejaar staan de taken die een beginnend financieel manager uit gaat voeren. Je gaat onder andere aan de slag met de modules Jaarrekening, Consolidatie en Strategie, leiderschap en organisatie. Je krijgt inzicht in cost en management accounting en de jaarrekening.

Hoofdfase
 • Jaarrekening
  10 EC
 • Financial accounting 1
  8 EC
 • SPD Recht
  12 EC
 • Strategie, leiderschap en organisatie 1
  8 EC
 • SPD Consolidatie
  8 EC
 • Praktijkprogramma fase 2/ Afstudeeropdracht
  6 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Wat leer ik tijdens de Ad-opleiding Financieel management?

In het eerste jaar wordt een gedegen kennisbasis gelegd door middel van modules zoals Bedrijfsadministratie, Algemene economie, Financiering en Statistiek en onderzoek. Naast de kernbegrippen komen financiële aspecten aan bod zoals financieel rapporteren en het maken van een financiële analyse. Ook ontwikkel je professionele vaardigheden, waaronder gespreksvaardigheden, die je in de praktijk nodig hebt. Centraal tijdens het tweede studiejaar staan de taken die een beginnend financieel manager uit gaat voeren. Je gaat onder andere aan de slag met de modules Jaarrekening, Consolidatie en Strategie, leiderschap en organisatie. Je krijgt inzicht in cost en management accounting en de jaarrekening.

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Bij de Associate degree-opleiding Financieel management maken praktijkbijeenkomsten onderdeel uit van het studieprogramma. De praktijkbijeenkomsten zijn verplicht en volledig inbegrepen bij het lesgeld. De praktijkbijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om kennis te maken met medestudenten en je mentor. Daarnaast biedt deze bijeenkomst je vroegtijdig inzicht in de functies en taken die je na afronding van je opleiding kunt gaan vervullen. Met deze bijeenkomsten word je optimaal voorbereid op het uiteindelijke examen.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze Ad-opleiding moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma's:

 • HAVO-diploma
 • VWO-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)

Houd er daarnaast rekening mee dat enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden gewenst is wanneer je start met de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie in het eerste jaar.

Maak de 21+ toets als je niet over het juiste diploma beschikt

Beschik je niet over een van de bovengenoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om deze HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. De kosten voor de 21+ toets bedragen € 75,-. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor de HBO-opleiding van je keuze. Lees hier meer en meld je aan voor de 21+ toetsNaast de 21+ toets kun je bij NTI ook je HAVO-, VWO-, of MBO niveau 4 diploma halen. Hiermee word je ook toegelaten tot een HBO-opleiding.

Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een bepaalde module bij aanvang van je studie, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Examen

Examens

In het eerste jaar worden de examens afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor meer informatie over deze examens en de examendata verwijzen we je naar www.associatie.nl. Alleen bij NTI krijg je voor de examenkosten van de Associatie een speciale korting van € 25,- per examen. De overige examens worden door NTI afgenomen. Je plant deze zelf in, op een moment dat jij er klaar voor bent.

Wettelijk erkend getuigschrift HBO Associate degree Financieel management

Erkening-hbo-opleiding.pngDeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding met succes afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift 'HBO Associate degree Financieel management'. Je mag je dan Associate degree (Ad) noemen. Dit getuigschrift wordt afgegeven door onze samenwerkingspartner Markus Verbeek Praehep. Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master/Associate degree) te verlenen.

Examenkosten Associate degree Financieel management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 71,33 per maand.

Beroepen

Het werkveld van een afgestudeerd Ad’er Financieel Management

Als afgestudeerd AD-er Financieel management kom je veelal terecht op financiële en bedrijfseconomische afdelingen. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: instrueren, begeleiden en controleren van het uitvoerende personeel. Je voert overleg met de controller over zaken op financieel-administratief gebied. Je volgt ontwikkelingen in de branche op de voet en levert relevante informatie aan voor het opstellen van de balans, winst- en verliesrekening, begroting, budgetten, jaarrekeningen en meerjarenplannen. Tevens schrijf en presenteer je rapporten.

Studieduur & lesgeld

Bij Hogeschool NTI betaal je alleen lesgeld en examenkosten

Hogeschool NTI hanteert een uniek all-in concept met maximale flexibiliteit voor jou als student. Dit betekent dat er geen extra kosten voor vakliteratuur*, studiemateriaal, diplomering en reprorecht in rekening wordt gebracht. Hogeschool NTI is de enige hogeschool waar de kosten van alle vakliteratuur in het lesgeld zitten. 

Je betaalt 2 jaar lesgeld en je hebt vervolgens tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten. Het lesgeld kan jaarlijks of in maandelijkse termijnen worden voldaan. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen gerust met andere opleiders en je zult zien dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

*Een wettenbundel is niet bij de literatuur inbegrepen.

Associate Degree Financieel Management 4556

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 920,19 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal