Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag in de modebranche!

Veel mensen die in de fashionindustrie willen werken, richten zich op het ontwerpen van kleding en accessoires. Maar in de modebranche is juist veel vraag naar managers. Na HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement kun je een management- of inkoopfunctie bekleden bij een modeketen of internationaal modemerk. Het zo effectief mogelijk inkopen, produceren en in de markt zetten van kleding is net zo belangrijk als het ontwerpen ervan, en net zo uitdagend! Wat denk je, past de combinatie van management en fashion bij jou? Lees verder en ontdek wat de opleiding HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement precies inhoudt.

Wat kun je na HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement?

HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement leidt jou op tot een bekwame manager op het gebied van mode. Na afloop van HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement beheers je onder andere de volgende vaardigheden:

 • een team aansturen;
 • organisatiedoelstellingen beheren;
 • inspelen op modetrends.

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 154,90 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 239,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement?

De meeste fashionmerken en modeketens opereren in een internationaal speelveld. De weg van tekentafel naar fashionoutlet is lang en complex. En vergeet niet: trends komen en gaan in een razend tempo. Fashionmanagers moeten daarom in een hectische, internationale setting kunnen excelleren. Zij moeten zorgen dat de collecties op tijd in de winkels liggen. Tijdens de opleiding HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement verwerf je daarom managementkennis en -vaardigheden waar je in een internationaal speelveld veel aan hebt.

Inclusief 4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement bevat interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden die je later nodig hebt als fashionmanager. Onderwerpen die onder andere aan bod zijn:

 • Fashiondesign & materiaal
 • Governance en compliance
 • E-business
 • Praktijkgericht onderzoek

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Ontwerpproces
 • Fashionmanagement & small business
 • Effectief leiderschap
 • Organisatie en management

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement

Tijdens HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement breng je je kennis voor het eerst in de praktijk tijdens een leerzame stage. Je kunt stage lopen bij een in- of verkoopafdeling van een modeketen.

Stageduur van HBO Bedrijfskunde MER

Voor de HBO-opleiding Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement bedraagt de omvang van de stage 840 uur. Je loopt hiervan 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER

Erkend door het Mininsterie van OCWHBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER. Je mag je dan Bachelor of Business Administration noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement?

Wanneer je de opleiding Bedrijfskunde MER - Fashionmanagement hebt afgerond, kun je aan de slag als manager of inkoper in de modebranche. Als manager run je een inkoop- of verkoopafdeling, bijvoorbeeld in een kledingwinkel of modeketen. Je kunt ook denken aan een functie bij een internationaal modemerk of in de textielproductie, waar je zorgt voor de inkoop van bijvoorbeeld kledingstukken, accessoires of stoffen. Naast de functies die samenhangen met je specialisatie, zijn er ook andere beroepen waarvoor je de vereiste kwalificaties hebt verworven. Je kunt denken aan onder meer:

 • intercedent
 • filiaalmanager
 • financieel adviseur
 • vestigingsmanager in de vastgoedbranche
 • projectleider

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Bedrijfskunde Fashionmanagement 7940

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.775,00 € 154,90
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.321,67 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4