Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer creatief coachen

Wil jij jouw cliënt op een creatieve manier coachen? Bijvoorbeeld door inzet van verschillende spellen, tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, spelen en bewegen. Dan zit je hier goed. In 3 maanden tijd leer jij werken met meerdere creatieve werkvormen binnen het counselingproces. En begeleid jij jouw cliënt bij bewustwording, zelfontplooiing en zingeving. Ben jij daarin geïnteresseerd? Lees dan snel verder. 

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Ben je aankomend counselor of geïnteresseerd in hoe jij mensen op een creatieve manier obstakels kunt laten overwinnen? Dan past dit korte hbo-programma goed bij jou. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze opleiding te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Counseling. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inhoud

Wat leer ik?

In dit korte hbo-programma maak jij kennis met creatieve werkvormen binnen het counselingproces. Met welke creatieve werkvorm komt jouw cliënt dichter bij het antwoord op zijn vragen? En hoe overwint hij zijn obstakels? In dit programma krijg jij antwoord op deze vragen én meer. Na de opleiding kun je jouw cliënt op een creatieve en effectievere manier bijstaan. Hierdoor krijgt jouw cliënt meer inzicht in zijn situatie. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Het vertellen van verhalen
  • Het gevoelswereldspel
  • Het spel van verlangen
  • Het kwaliteitenspel
  • De narratieve methode

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens dit korte hbo-programma volg jij een praktijkbijeenkomst. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het korte hbo-programma ‘Creatieve counseling’ heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het korte hbo-programma succesvol af met een voor- en eindopdracht. Na afloop ontvang je een erkend certificaat. Een mooie aanvulling op je CV én een bevestiging van jouw prestatie!

Kan ik doorstuderen?

Na het korte hbo-programma ‘Creatieve counseling’ kun je ervoor kiezen om een HBO Bachelor te volgen. Wil je meer leren over het hele counselingstraject? Dan is de opleiding HBO Counseling misschien wel iets voor jou.

Studieduur & lesgeld

HBO-programma Creatieve Counseling 7234

Termijnen 3 Maanden *
Lesgeld per termijn € 190,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4