Omschrijving

Ondernemen in het sociale domein

Wil je ontdekken hoe je jouw eigen sociale onderneming kunt starten? In het HBO-programma Sociaal Ondernemen ga je actief aan de slag met jouw eigen onderneming. Je hebt de vrijheid om je eigen doelgroep te kiezen, te bedenken wat je wilt verkopen en wie je klanten zullen zijn.

Ook kies je jouw eigen personeel uit en bedenk je hoe je ze wilt inzetten en werven.Tijdens dit proces verken je de diverse sustainable development goals, stel je een wervingstekst op en doorloop je ethische dilemma's. Aan het einde van de opleiding reflecteer je op je eigen competenties. Kortom, met deze opleiding doe je handige praktijkervaring op als sociaal ondernemende professional.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is dit HBO-programma iets voor mij?

Ligt jouw passie in het sociale domein? Wil jij graag anderen helpen en ben jij een echte aanpakker? Tijdens het HBO-programma Sociaal Ondernemen leer je meer over het werk binnen deze branche. Je vergroot jouw kennis over sociaal ondernemen en tegelijkertijd breng je deze kennis in de praktijk. Het programma wordt op hbo-niveau gegeven, dus houd daar rekening mee.

Wat is een HBO-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een HBO-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding maak je gebruik van twee boeken en een handige digitale leeromgeving, waarin je lesmateriaal en opdrachten kunt vinden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

  • Missie en visie ontwikkeling van een sociale onderneming
  • Doelgroep en behoefte
  • Vrijwillige inzet
  • SDG (Sustainable Development Goals)
  • Ethiek

Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij het HBO-programma Sociaal Ondernemen hoort 1 praktijkdag. Tijdens deze praktijkbijeenkomst krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten. 

Wat kun je nog meer verwachten

Dit HBO-programma is onderdeel van de erkende HBO Bachelor Social Work. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Sociaal Ondernemen heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Sociaal Ondernemen? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het HBO-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het HBO-programma Sociaal Ondernemen af met een paper. Je maakt deze paper in je eigen tijd en levert het digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Social Work een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Sociaal ondernemen 6088

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat betekent sociaal ondernemerschap?

Sociaal ondernemerschap is het opzetten van bedrijven met als primaire doel sociale impact te creëren, boven het behalen van financiële winst. Sociale ondernemers richten zich op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken door innovatieve producten of diensten aan te bieden die zowel duurzaam als ethisch verantwoord zijn.

Wat is een sociaal ondernemende basishouding?

Een sociaal ondernemende basishouding houdt in dat je proactief maatschappelijke uitdagingen identificeert en samen met belanghebbenden innovatieve, duurzame oplossingen ontwikkelt die sociale impact genereren. Dit vereist een combinatie van ondernemerschap, empathie, en samenwerkingsvermogen om zowel economische als sociale waarde te creëren.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame