Hoeveel uren per week moet ik ongeveer studeren voor een HBO-opleiding?

Uiteraard studeer je bij het NTI flexibel, in jouw tijd en tempo, maar toch is het handig om een indicatie te hebben van het aantal studie-uren per week. Per module wordt aangegeven wat de studielast bedraagt, door het weergeven van het aantal studiepunten (EC’s). Een EC staat gelijk aan een studietijd van 28 uur. 

Om een bacheloropleiding in vier jaar of een Associate degree in twee jaar af te ronden, gaan wij uit van 15-25 studie-uren per week, dit is inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar. Je kunt jouw opleiding sneller afronden met vrijstellingen of door meer studie-uren per week te maken.

Wil je een bacheloropleiding in zes jaar of een Associate degree in vier jaar afronden? Ga dan uit van 10-17 studie-uren per week, inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Bij Hogeschool NTI betaal je drie jaar lesgeld voor je bacheloropleiding en kan je kosteloos tot zes jaar studeren. Voor een Associate degree betaal je twee jaar lesgeld en kan je kosteloos vier jaar studeren.

Andere vragen binnen dit onderwerp