Haal versneld een erkend diploma

Wat is EVC?

Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. EVC Centrum Nederland biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Met een officieel Ervaringscertificaat toon je op een objectieve manier je kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit is onder andere zinvol als je je verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie objectief wil aantonen waar je staat en over welke competenties je beschikt.

NTI en EVC Centrum Nederland

NTI en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst gesloten om het EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen. EVC Centrum Nederland is gespecialiseerd in deze trajecten en NTI staat bekend om haar erkende en flexibele opleidingen. EVC Centrum Nederland is verantwoordelijk voor de EVC-trajecten. NTI draagt zorg voor de afname van taal- en rekentoetsen, opleidingstrajecten en diplomering.

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

  • Na het invullen van de vrijblijvende Quickscan voer je een intakegesprek met een EVC-begeleider die de procedure uitlegt en je helpt te bepalen welke bewijzen van uw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is.
  • Als je start met de procedure verzamelt bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens.
  • Je groepeert deze bewijzen in jouw portfolio en laat dit beoordelen.
  • Je voert het eindgesprek met twee assessoren die je bevragen over je  portfolio en de aan te tonen competenties.
  • Na afronding krijg je het Ervaringscertificaat opgestuurd, waarin de erkenning voor jouw ervaringen staan beschreven.
  • Op basis van het Ervaringscertificaat kun je een opleidingsplan aanvragen bij het betreffende opleidingsinstituut. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden of voor welk deel van de opleiding je vrijstelling krijgt.

Meer weten?

Wil je een EVC-traject starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe de vrijblijvend de  Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem contact op met een van onze ervaren adviseurs. Je kunt EVC Centrum Nederland bereiken via 035 750 61 95 of info@evc-centrum-nederland.nl of kijk op de website www.evc-centrum-nederland.nl.