Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken met dieren

Wil jij graag werken met dieren? Wees goed voorbereid! Ontdek hier meer over diploma's, werkgelegenheid en opleidingen.

Volg je droom, ga werken met dieren!

Heb jij altijd al willen werken met dieren? Droomde jij als kind al van een baan in de dierentuin, in een wildpark of bij het dierenasiel? Dan is een opleiding dierenverzorging misschien wel iets voor jou! Werken met dieren is erg populair, daarom is het slim om voor een erkende mbo-opleiding te kiezen. Dat staat goed op je cv én je leert hoe je dieren écht kunt helpen!

Bekijk de dierenverzorging opleidingen

Met welke diploma's mag je werken met dieren?

Om te mogen werken in de dierverzorging heb je een mbo-diploma nodig. Je kunt starten met een volledige erkende mbo-opleiding of je kunt jezelf specialiseren met een cursus. Weet je nog niet wat je wilt? Volg dan een korte mbo-basisopleiding. Binnen 6 maanden ontdek jij of de opleiding en het beroep bij jou passen!

werken met dieren

Met deze dierenverzorging opleidingen kan jij van start

Hier vind je een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag met dieren. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen. Klik op de opleiding voor meer informatie.

Eerste hulp voor dieren

Werk jij al met dieren of heb jij veel dieren in je omgeving? Dan is de cursus EHBO voor dieren een aanrader voor jou. Wat moet je doen als jouw huisdier gewond of ziek is? En hoe reageer je op gewonde of wilde dieren? Een handige cursus voor iedere dierenliefhebber!

Ga naar de opleiding

Start in de zorg!

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Misschien is werken in de zorg dan iets voor jou! Er is momenteel een groot personeelstekort dus de kans op een baan is erg groot. Ook is geen dag hetzelfde en ben je veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest