Omschrijving

Ben jij nieuwsgierig aangelegd en wil jij de waarheid achterhalen?

Tijdens de opleiding Particulier onderzoeker leer je in 12 maanden hoe je discreet en integer onderzoekt doet. Je richt je op situaties waarbij iemand (mogelijk) in zijn recht is aangetast. Denk aan onregelmatigheden bij concurrentiebedingen, ziekteverzuim of achtergronden van sollicitanten. Hoe achterhaal je op respectvolle manier de waarheid? Aan welke wettelijke regels en privacy richtlijnen moet je je houden? Je leert hoe je verschillende onderzoeksmethodes kunt toepassen en hoe je je daarbij dient te gedragen. Klinkt jou het werk van een particulier onderzoeker interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Particulier onderzoeker!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een particulier onderzoeker. Je verdiept je in de basiskennis van een particulier onderzoeker, de verschillende wettelijke kaders en het doen van onderzoek. De opleiding richt zich ook op praktische vaardigheden zoals het optreden van een onderzoeker, rapporteren en het maken van een plan van aanpak

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  •  Basiskennis PO
  •  Wettelijke kaders PO
  •  Onderzoek en rapportage
  •  Het optreden van een particulier onderzoeker
  •  Het plan van aanpak
  •  Diverse onderzoekmethoden

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de opleiding Particulier onderzoeker volgen zonder vooropleiding. Je hoeft ook geen stage te lopen! Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Particulier onderzoeker? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examenafname

De examens van de opleiding Particulier onderzoeker worden afgenomen door de externe exameninstelling Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging (SVPB). Je maakt in totaal drie theorie-examens.

Examenkosten

De examenkosten zitten niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.svpb.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Vraag meteen je vergunning aan

Na het behalen van het erkende SVPB-diploma dien je een vergunning aan te vragen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met deze vergunning op zak kun je meteen aan de slag als particulier onderzoeker! Kijk voor meer informatie op www.justis.nl.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Particulier onderzoeker in de praktijk

Na het afronden van de opleiding Particulier onderzoeker heb je alle kennis in huis om als een professionele en grondige particulier onderzoeker aan de slag te gaan. Je voert onderzoek uit naar bijvoorbeeld vermoedens van fraude en vervalsing. Als iemand (mogelijk) in zijn recht is aangetast weet jij wat je te doen staat. Met het diploma op zak kun je een vergunning aanvragen om aan het werk te gaan als bijvoorbeeld:

  • particulier onderzoeker
  • (privé)detective
  • rechercheur
  • inspecteur

Studieduur & lesgeld

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten Vakopleiding Particulier onderzoeker 2162

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame