Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Ontwikkel je juridische vaardigheden

Loop je in je werk of bij je huidige opleiding tegen juridisch zaken aan? Dan zit je hier goed! Het juridische vakgebied vereist een aantal basisvaardigheden. Tijdens deze opleiding leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om juridische informatie te analyseren en te verwerken. Is dit iets voor jou? Lees dan snel verder.

Wat kan ik na de cursus Juridische vaardigheden?

Tijdens de juridische opleiding leer je de belangrijkste juridische vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik maken van een wettenbundel, het vormen van een dossier en het gebruik van juridische taal. Na het behalen van je Associatie-diploma beschik jij over de vaardigheden die je nodig hebt in functies zoals:

 • Juridisch medewerker
 • Juridisch secretaresse
 • Ambtelijk secretaris
 • Medewerker personeelszaken
 • Lid van een ondernemingsraad

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Juridische vaardigheden is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld.* Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij het lesmateriaal inbegrepen.

Inhoud

Wat leer ik tijdens de juridische opleiding?

Tijdens de cursus Juridische vaardigheden leer jij juridische informatie analyseren en verwerken. De cursus is praktisch. Je oefent met juridisch taalgebruik. Ook leer je hoe je een wettenbundel gebruikt en hoe je wetsartikelen ontleedt.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het hanteren van een wettenbundel
 • Het ontleden van wetsartikelen
 • Het vinden en gebruiken van jurisprudentie
 • Het gebruiken van juridische literatuur
 • Het raadplegen van juridische literatuur
 • Het raadplegen van parlementaire stukken
 • Het oplossen van een casus van een stappenplan
 • Het hanteren van de taal van juristen
 • Het vormen en beheren van een dossier

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de juridische opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Juridische vaardigheden? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

Je rondt de cursus Juridische vaardigheden af met een digitaal examen van de Associatie. Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan ontvang jij een Associatie-diploma (Juridische vaardigheden niveau 4). Het Associatie-diploma is erkend in Nederland en is zeer waardevol voor wie hier aan het werk wilt in dit vakgebied.

€25 voordeel op de examenkosten

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25 per examen. Je betaalt dus geen € 168, maar € 143. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 23,83 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Juridische vaardigheden 1412

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 126,75 € 84,50 € 63,50
Nu met 50% korting € 63,38 € 42,25 € 31,75
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 uur cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 94,64 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2