Omschrijving

Help jonge mensen bij psychische problematiek

Werk je met kinderen of jongeren? Dan merk je vast wel eens dat ze niet lekker in hun vel zitten of dat er iets niet klopt. Van de buitenkant is het soms moeilijk inschatten. Elk kind is weer anders. Kan er sprake zijn van een stoornis of niet? Hoe kun je het beste handelen? In deze cursus krijg je antwoorden op deze vragen. Je leert de signalen herkennen en kunt hier op professionele wijze op inspelen. Interessant? Start vandaag nog met de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard. Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Inhoud

Wat leer je?

In deze cursus leer je hoe een normale psychische ontwikkeling eruitziet en het tegenovergestelde, wat mis kan gaan. Ook richt je je op psychische stoornissen  zoals slaap-, gedrags- en angststoornissen. Je bestudeert de oorzaken, gevolgen en mogelijke interventies. Wanneer is gedrag van een kind of jongere zorgwekkend? Wanneer spreek je van een stoornis? De kennis die je opdoet, kun je direct concreet in de praktijk toepassen. Het niveau van de opleiding komt overeen met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Slaapstoornissen
 • Voedings- en eetstoornissen
 • Taal- en leerstoornissen
 • Gedragsstoornissen
 • Angststoornissen
 • Hechtingsstoornissen
 • Zelfbeheersing en ADHD

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen van NTI. Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De examenkosten bedragen €105,-. Lees hier meer over de digitale examens.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen voor €35,- waarop staat dat je aan de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen hebt deelgenomen.

Studieduur & lesgeld

Kosten Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen 1700

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 130,80 6 maanden
Nu met 50% korting € 65,40 6 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 67,75 12 maanden
Nu met 50% korting € 33,88 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De opleiding zit proffessioneel in elkaar met goed contact met de docenten en Mentoren. Doordat je helemaal je eigen uren werk kan bepalen ben je altjid gemotiveerd wanneer je begint.

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.