Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen voor iedereen die met kinderen of jongeren werkt

Werk je met kinderen of jongeren? Dan is de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen perfect voor jou. De laatste jaren krijgen zaken als ADHD, eetstoornissen, delinquentie en leerproblemen bij jongeren en kinderen steeds vaker aandacht in de media. Het kan zijn dat je in je werk in aanraking komt met iemand die een stoornis heeft. Hoe kun je dan het beste met die persoon en die stoornis omgaan? De opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen gaat uitgebreid in op psychische stoornissen en problemen bij kinderen en jongeren.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Met de cursus Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen doe je bruikbare kennis op over stoornissen. Ook leer je over de gangbare ontwikkelingstheorieën en middelengebruik en -misbruik onder jongeren. Je bent na het volgen van de opleiding goed op de hoogte van risicofactoren in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Als je bijvoorbeeld als leerkracht of opvoedingsdeskundige werkt, kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. In de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen staan twee vragen centraal:

 • Wanneer is gedrag van een kind of jongere zorgwekkend?
 • Wanneer spreek je van een stoornis?

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Slaapstoornissen
 • Voedings- en eetstoornissen
 • Taal- en leerstoornissen
 • Gedragsstoornissen
 • Angststoornissen
 • Hechtingsstoornissen
 • Zelfbeheersing en ADHD

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Voor de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Houd er rekening mee dat de opleiding op HBO-niveau wordt aangeboden. Enige voorkennis op het gebied van ontwikkelingspsychologie is een pre.

Examen

Examen

Aan het eind van de opleiding kun je ervoor kiezen om examen te doen. Heb je het examen met goed resultaat afgerond, dan ontvang je een waardevol NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen 1700

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 127,00 € 85,80 € 65,80
Nu met 50% korting € 63,50 € 42,90 € 32,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 23 uur cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 93,50 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De opleiding zit proffessioneel in elkaar met goed contact met de docenten en Mentoren. Doordat je helemaal je eigen uren werk kan bepalen ben je altjid gemotiveerd wanneer je begint.

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Bekijk alle ervaringen