Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen voor iedereen die met kinderen of jongeren werkt

Werk je met kinderen of jongeren? Dan is de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen perfect voor jou. De laatste jaren krijgen zaken als ADHD, eetstoornissen, delinquentie en leerproblemen bij jongeren en kinderen steeds vaker aandacht in de media. Het kan zijn dat je in je werk in aanraking komt met iemand die een stoornis heeft. Hoe kun je dan het beste met die persoon en die stoornis omgaan? De opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen gaat uitgebreid in op psychische stoornissen en problemen bij kinderen en jongeren.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Met de cursus Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen doe je bruikbare kennis op over stoornissen. Ook leer je over de gangbare ontwikkelingstheorieën en middelengebruik en -misbruik onder jongeren. Je bent na het volgen van de opleiding goed op de hoogte van risicofactoren in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Als je bijvoorbeeld als leerkracht of opvoedingsdeskundige werkt, kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. In de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen staan twee vragen centraal:

 • Wanneer is gedrag van een kind of jongere zorgwekkend?
 • Wanneer spreek je van een stoornis?

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Slaapstoornissen
 • Voedings- en eetstoornissen
 • Taal- en leerstoornissen
 • Gedragsstoornissen
 • Angststoornissen
 • Hechtingsstoornissen
 • Zelfbeheersing en ADHD

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Bepaal je eigen studietempo

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met de cursus van jouw keuze. Schrijf je nu in en over een paar dagen heb je het lesmateriaal al in huis.

 • Onze cursussen hebben verschillende studietempo’s. Zo kun je zelf kiezen welk tempo het best bij je past.
 • Heb je even geen tijd om te studeren? Dan sla je gewoon een paar weken over en ga je daarna weer aan de slag.
 • Heb je extra studietijd nodig? Geen enkel probleem: alle cursussen kunnen gratis een half jaar worden verlengd.

Dat is pas studeren op je eigen manier!

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Voor de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Houd er rekening mee dat de opleiding op HBO-niveau wordt aangeboden. Enige voorkennis op het gebied van ontwikkelingspsychologie is een pre.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.


Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Ervaringen

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

De opleiding zit proffessioneel in elkaar met goed contact met de docenten en Mentoren. Doordat je helemaal je eigen uren werk kan bepalen ben je altjid gemotiveerd wanneer je begint.

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Bekijk alle ervaringen