Omschrijving

Help jonge mensen bij psychische problematiek

Werk je met kinderen of jongeren? Dan merk je vast wel eens dat ze niet lekker in hun vel zitten of dat er iets niet klopt. Van de buitenkant is het soms moeilijk inschatten. Elk kind is weer anders. Kan er sprake zijn van een stoornis of niet? Hoe kun je het beste handelen? In deze cursus krijg je antwoorden op deze vragen. Je leert de signalen herkennen en kunt hier op professionele wijze op inspelen. Interessant? Start vandaag nog met de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 40 jaar, Leiden

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard. Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Inhoud

Wat leer je?

In deze cursus leer je hoe een normale psychische ontwikkeling eruitziet en het tegenovergestelde, wat mis kan gaan. Ook richt je je op psychische stoornissen  zoals slaap-, gedrags- en angststoornissen. Je bestudeert de oorzaken, gevolgen en mogelijke interventies. Wanneer is gedrag van een kind of jongere zorgwekkend? Wanneer spreek je van een stoornis? De kennis die je opdoet, kun je direct concreet in de praktijk toepassen. Het niveau van de opleiding komt overeen met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Slaapstoornissen
 • Voedings- en eetstoornissen
 • Taal- en leerstoornissen
 • Gedragsstoornissen
 • Angststoornissen
 • Hechtingsstoornissen
 • Zelfbeheersing en ADHD

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen van NTI. Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De examenkosten bedragen € 105,-. Lees hier meer over de digitale examens.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 34,95 waarop staat dat je aan de opleiding Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen hebt deelgenomen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen 1700

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Jurgen de Boer, 31 jaar, Purmerend

De opleiding zit proffessioneel in elkaar met goed contact met de docenten en Mentoren. Doordat je helemaal je eigen uren werk kan bepalen ben je altjid gemotiveerd wanneer je begint.

NTI Student, 40 jaar, Leiden

Een leuke interessante cursus, heel veel geleerd, en zeer zeker de moeite waard.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame