Omschrijving

Een verhaal dat je raakt

Heb jij een goed product, een zinvolle dienst of een vernieuwend concept? En wil jij anderen hiervan overtuigen? Dan kan de opleiding Storytelling jou helpen. Tijdens deze schrijfopleiding leer je hoe je een authentiek, geloofwaardig en pakkend verhaal schrijft. Deze opleiding bieden wij aan in samenwerking met de Schrijversacademie. Dit betekent dat jij les krijgt van echte auteurs en redacteurs met veel ervaring in het vak. Tijdens deze opleiding komen alle fundamenten van storytelling aan bod. Je krijgt les in een vaste klas met een vaste docent. Je gaat onder andere aan de slag met de verschillende vormen van storytelling, schrijftechnieken en specifieke onderdelen van storytelling. Wat maakt een verhaal authentiek? Wat raakt mensen? Ook komt het in de markt zetten van jouw verhaal aan bod. Of je nu professioneel wilt schrijven of niet, met deze Storytelling opleiding schrijf jij een verhaal dat mensen écht raakt!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

De opleiding Storytelling bestaat uit drie modules. Tijdens deze modules leer je alles over de kunst van het vertellen van een verhaal. Hoe doe je goed vooronderzoek? Welke elementen maken een verhaal authentiek? En wat verhoogt de betrouwbaarheid? Ook leer je jouw eigen schrijfstijl beter kennen en verdiep je je in een aantal media.

Studieprogramma

Tijdens de Storytelling opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

Module 1: Het verhaal helder krijgen
Tijdens de eerste module maak je aan de hand van voorbeelden kennis met verschillen vormen van storytelling. Daarna neem je jouw eigen situatie onder de loep. Waar staat jouw organisatie voor? Wie wil je bereiken met het verhaal? Welke vorm van storytelling past hier goed bij? Je kiest onderwerpen die aan bod moeten komen en leert hoe je materiaal kan verzamelen voor een authentiek en aansprekend verhaal.

Module 2: Het verhaal vormgeven
Nu ga je aan de slag met het echte schrijfwerk. Wat is jouw eigen schrijfstijl en wat past bij jouw organisatie en verhaal? Hier komen ook aspecten als structuur, vertelperspectief, dilemma's en dialoog bij kijken.

Module 3: Het verhaal verder vertellen
In de derde module heb je een goed verhaal dat nog niemand heeft gehoord. Hoe zorg je dat jouw verhaal op de juiste plekken en op de juiste manier wordt verteld? Deze module leert je alles over de voor- en nadelen van de verschillende mediakanalen. Ook komen verschillende doelgroepen aan bod en krijg je tips op maat hoe je jouw story het beste kunt 'pluggen'.

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Je volgt zes praktijkbijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur. Hier krijg je les van topdocenten uit het schrijversvak en ga je samen met je klasgenoten aan de slag met uitdagende opdrachten.

Inspirerende Schrijversdag

Bij de opleiding Storytelling is een inspirerende Schrijversdag inbegrepen. Tijdens deze dag volg je Masterclasses van mensen uit de schrijverswereld. Ook kun je interviews bijwonen van debutanten en gevestigde auteurs.

Starten kan iedere maand

Je kunt elke maand starten met de opleiding Storytelling van de Schrijversacademie. In totaal bevat de opleiding 6 praktijkbijeenkomsten op locatie. Kijk voor de actuele startdata op de website van de Schrijversacademie.

Voordelen van de Schrijversacademie

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Inclusief vakliteratuur

Studeren bij de Schrijversacademie

Deze opleiding wordt aangeboden door de Schrijversacademie. Opleidingen van de Schrijversacademie zijn gericht op de praktijk en bestaan uit modules. De samenwerking en feedback van medestudenten is een belangrijk onderdeel van het leerproces. De docenten van de Schrijversacademie zijn allemaal zelf schrijver en helpen jou om je literaire ambities waar te maken.

Studeren via jouw online leeromgeving

Aan de slag met schrijfopdrachten

Krijg feedback van de docent

Krijg les in kleine klassen

Krijg les van echte auteurs

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de schrijfopleiding Storytelling heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen! Houd er wel rekening mee dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen en minimaal havo werk- en denkniveau moet hebben. Ook is het handig als je al enige ervaring hebt met het schrijversvak.

Examen

Ontvang een getuigschrift

Tijdens de opleiding Storytelling maak je een aantal praktijkgerichte opdrachten. Deze lever je in en worden beoordeeld en voorzien van feedback door jouw docent. Heb je alle bijeenkomsten gevolgd en de modules met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je een getuigschrift van de Schrijversacademie. Een waardevolle erkenning van jouw prestatie!

Doorstuderen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een andere interessante specialisaties. Tijdens een specialisatietraject volg je modules gericht op specifieke genres of vaardigheden. Er zijn creatieve specialisaties en zakelijke specialisaties. Volg bijvoorbeeld de schrijfopleiding Redactie, Columns & Blogs schrijven of Zakelijk redigeren. Kijk voor alle specialisaties op de website van de Schrijversacademie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Storytelling is alle vakliteratuur bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld kun je betalen in termijnen van 8 x € 190,30 per maand. Betaal je liever in één keer? Dan krijg je 5% korting en bedraagt het lesgeld € 1.450,00. Bij inschrijving betaal je eenmalig € 50 inschrijfkosten.

Studiebelasting

De Storytelling opleiding duurt circa 10 maanden. Hierbij besteed je gemiddeld 6 tot 8 uur per week aan het maken van opdrachten, volgen van lessen en behandelen van het lesmateriaal. Iedere module heeft een start- én eindbijeenkomst van 3 uur. Tijdens de gehele opleiding volg je dus 6 praktijkbijeenkomsten. Op de website van de Schrijversacademie vind je de actuele planning van de opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame