Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer kinderen begeleiden als kindercoach

Als kindercoach begeleid je kinderen van verschillende leeftijden. Sommigen hebben een nare gebeurtenis meegemaakt, last van faalangst of moeite met een grote verandering. Als coach help je hen aan de hand van bepaalde methodieken hun persoonlijke doelstellingen te bereiken. De opleiding Kindercoach van NTI leert jou meer over diverse toepassingsmogelijkheden van coaching, gesprekstechnieken en communicatievoorwaarden gericht op kinderen. Het geeft je meer inzicht in de sociale ontwikkeling van een kind.

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij aan het werk als kindercoach, kinderhulpverlener of jongerenbegeleider? Of werk jij al met kinderen, bijvoorbeeld als gastouder, op een basisschool of bij een sportvereniging? Dan is deze cursus zeer nuttig voor jou. Je doet veel kennis en vaardigheden op die je dagelijks kunt toepassen. Ook als je echt professioneel als kindercoach aan de slag wil is deze cursus de beste start.

Inhoud

Wat leer ik?

In de opleiding Kindercoach kom je in aanraking met diverse toepassingsmogelijkheden van coaching, gesprekstechnieken en communicatievoorwaarden. Er wordt ingegaan op verschillende coachingstechnieken en de fases van een coachingstraject. Je leert hoe je een kind verantwoord kunt coachen en zo kunt helpen in zijn ontwikkeling. Ook leer je hoe je om moet gaan met een kind dat last heeft van faalangst, autisme heeft of gepest wordt. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je ziet per les wat je moet lezen, oefenen en welke huiswerkopdrachten je kunt maken. Ook studeer je met echte boeken waarin theorie en praktische cases worden uitgelegd. Aan het einde van deze cursus weet je goed hoe je een kind verantwoord kunt coachen.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Verschillende methodieken van coaching
 • Fases van het coachingstraject
 • Samenvatten, complimenteren, spiegelen
 • Verantwoord coachen
 • Sociale ontwikkeling
 • Problemen signaleren
 • Autisme
 • Faalangst
 • Pesten en gepest worden

Inclusief praktijkdag

Bij de cursus Kindercoach zit een gratis praktijkdag inbegrepen. Hierin doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. Tijdens deze praktijkdag staat het werken met verschillende coachingstechnieken centraal. Je kunt oefenen met het voeren van coachingsgesprekken. Je gaat aan de slag met het (verder) ontwikkelen van de benodigde competenties voor het coachen van kinderen.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen vooropleiding nodig om de opleiding Kindercoach te volgen. Alles wat je moet weten, is in het lesmateriaal opgenomen. Houd er wel rekening mee dat de opleiding wordt aangeboden op hbo-niveau. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding.

Examen

Studieduur & lesgeld

Kindercoach 1546

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 307,75 € 205,25 € 154,00
Nu met 50% korting € 153,88 € 102,63 € 77,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 208,52 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kindercoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Kindercoach
3.5 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top.

Voordat ik met mijn cursus begon werd er naar mij geluisterd en werd deze cursus mij geadviseerd, dit waardeerde ik enorm.

Bekijk alle ervaringen