Omschrijving

Leer kinderen begeleiden als kindercoach

Je gunt elk kind een onbekommerd leven. Helaas worden sommige kinderen in hun dagelijks leven belemmerd door faalangst, onzekerheid of piekergedrag. Of ze hebben moeite met sociaal contact of een grote verandering in hun leven. Voor een kind is het dan heel fijn om een vertrouwd persoon te hebben die hem of haar begeleidt. Word jij deze persoon? Dan is de cursus Kindercoach iets voor jou. Je leert hoe je verschillende problemen aanpakt en een kind op de juiste wijze coacht. Deze cursus is erg geschikt voor mensen die met kinderen werken of van plan zijn dat te gaan doen. Lees snel verder en kom meer te weten over de cursus Kindercoach.

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top. Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top.

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Kindercoach leer je hoe je een goed gesprek aangaat met een kind. Verschillende technieken worden behandeld op het gebied van communicatie en coaching. Je leert hoe je kinderen verantwoord coacht en zo kunt helpen in hun ontwikkeling. Deze cursus is zeer nuttig als je met kinderen werkt. Ook als je als je aan de slag wilt als kindercoach is dit een mooie eerste stap. Het niveau van de cursus komt overeen met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Communicatievoorwaarden
 • Verschillende methodieken van coaching
 • Fases van het coachingstraject
 • Samenvatten, complimenteren, spiegelen
 • Verantwoord coachen
 • Sociale ontwikkeling
 • Problemen signaleren
 • Autisme
 • Faalangst
 • Pesten en gepest worden  
 

Inclusief praktijkdag

Tijdens de gratis praktijkdag ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met diverse coachingstechnieken. Je oefent met het voeren van coachingsgesprekken en ontwikkelt de benodigde competenties voor het coachen. Je past de theorie toe in de praktijk. Je volgt de bijeenkomst daarom bij voorkeur aan het einde van de cursus.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Kindercoach. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Kindercoach afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Kindercoach 1546

Profiteer nu van 50% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 50% korting bij de cursus Kindercoach. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kindercoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

Kindercoach

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top.

Makkelijke cursus. Materiaal netjes aangeleverd.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.