Omschrijving

Leer levens veranderen

Wil je anderen begeleiden naar een gezondere levensstijl? Het HBO-programma Leefstijlcoach rust je uit met essentiële vaardigheden om de gezondheid en welzijn van mensen te verbeteren. Je verkrijgt inzicht in diverse methoden om gezond gedrag te bevorderen, ziekte te voorkomen en schade te beperken. Daarnaast ontdek je hoe je doeltreffend dieetadvies kunt geven, afgestemd op de fase van gedragsverandering waarin cliënten zich bevinden. Je leert hoe je individuen stimuleert om hun gezondheid te behouden. Ofwel, jouw doel is niet alleen advies verstrekken, maar ook ervoor zorgen dat dit advies daadwerkelijk wordt opgevolgd. Na afronding van deze opleiding, kun je een waardevolle ondersteuning zijn voor de mensen om je heen. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is dit HBO-programma iets voor mij?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die gepassioneerd is om anderen te helpen op weg naar een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl. Als jij een passie hebt voor gezondheid, welzijn en coaching, dan past dit programma perfect bij jou. Houd er rekening mee dat het programma niet branche erkend is door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), en op hbo-niveau wordt gegeven. Je ontwikkelt waardevolle kennis en vaardigheden die je als leefstijlcoach goed kunt gebruiken.

Is dit HBO-programma iets voor mij?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een HBO-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat. 

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Leefstijlcoach 9619

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Voeding, voorlichting en gedrag
  • Coaching en gedragsbeïnvloeding

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens het HBO-programma Leefstijlcoach maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving en een aantal fysieke boeken. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving. 

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Inclusief 2 praktijkdagen

Bij het HBO-programma Leefstijlcoach horen 2 praktijkdagen. Tijdens deze praktijkbijeenkomsten krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten. 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Leefstijlcoach heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Leefstijlcoach ? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het HBO-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het HBO-programma Leefstijlcoach af met een theorie-examen en een paper.  Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand. Let op, deze opleiding is niet geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN).

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Leefstijlcoach 9619

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Marleen – Opleiding Weddingplanner

Wieke – Gespecialiseerd pedagogisch medewerker