Omschrijving

Leer hoe je leerlingen zo passend mogelijk kan begeleiden

Wil jij meer leren over verschillende leerstoornissen en hoe deze te begeleiden? Vind je het belangrijk dat elke leerling de passende leeromgeving heeft? Dan is de post-hbo Remedial Teaching echt iets voor jou! Je leert meer over de achterliggende factoren rondom dyslexie en dyscalculie en hoe je een begeleidingstraject doorloopt voor onder andere deze leerstoornissen. It takes a village to raise a child en eigenlijk ook om een kind te onderwijzen. Daarom leer je ook meer over interdisciplinair werken en hoe je de informatie kan vertalen naar de verschillende communicatieniveaus (docent-kind-ouder). De post hbo-opleiding Remedial Teaching is perfect als je je wilt verdiepen of specialiseren naast je baan, gezin of drukke privéleven. Enthousiast? Starten kan iedere dag!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is deze Post HBO-opleiding iets voor mij?

Ben je werkzaam in het onderwijs of wil je je pedagogische kennis uitbreiden? Dan is de Post HBO Remedial teaching een perfecte keuze! Deze opleiding is speciaal ontworpen die is geïnteresseerd in leerprocessen en -stoornissen, en zich hier verder in wil verdiepen.

Wat is een Post HBO-opleiding?

Wil jij je op hbo-niveau verdiepen of specialiseren in een specifiek vakgebied? Dan is een Post HBO-opleiding echt iets voor jou! Een Post HBO-opleiding kun je al in 6 maanden afronden. De opleidingen zijn flexibel en daardoor goed te combineren met een druk privéleven, baan of gezin.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Post HBO Remedial teaching 6102

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Startmodule (introductie)
 • Begeleiding bij leerproblemen
 • Dyscalculie
 • Dyslexie
 • Interdisciplinair werken binnen het onderwijs

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

De opleiding Remedial teacher bevat interactief lesmateriaal. In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd terecht bij jouw mentor of docent. Je docent helpt je met jouw vakinhoudelijke vragen. Bij je mentor kun je terecht voor alle andere vragen over je studie. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met de Post HBO Remedial teaching heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op post hbo-niveau gegeven wordt.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de Post HBO Remedial teaching? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Remedial teaching af met 4 papers. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding hebt afgerond, ontvang je het certificaat ‘Post HBO Remedial teaching’ van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten Post HBO programma Remedial Teaching 6102

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame