Omschrijving

Verbeter het welzijn van dieren!

Als toekomstige dierverzorger is het essentieel om te begrijpen hoe je dieren op een zorgvuldige manier moet huisvesten. Een juiste huisvesting draagt namelijk bij aan het welzijn en de gezondheid van dieren. Tijdens de MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren vergroot je je kennis over huisvesting, voeding, voortplanting en hygiëne van dieren. Je ontdekt hoe je de verblijven van dieren effectief schoonmaakt en desinfecteert om ziektes te voorkomen. Ook leer je onder andere over de anatomie van dieren, sociale gedragspatronen, ziektegedrag en wettelijke vereisten waaraan goede dierenverzorging moet voldoen. Na het afronden van deze module ben je een echte expert op het gebied van dierenhuisvesting en -welzijn. Je weet als geen ander hoe je op een verantwoorde manier moet omgaan met dieren!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Onderdeel van van erkende mbo-opleiding

Deze mbo-module is op mbo-niveau 2 en onderdeel van de erkende opleiding MBO Medewerker dierverzorging. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien vrijstelling aanvragen als je verder wilt studeren. Lees hier meer over bij de tab Examen. 

Wat is een mbo-module?

Mis je tijdens jouw werk of jouw dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Start dan een mbo-module bij NTI. De mbo-modules bieden je de mogelijkheid om je in een korte tijd op mbo-niveau te verdiepen in verschillende onderwerpen. Een vooropleiding is niet nodig! Binnen 3 tot 6 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat. 

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren leer je over verschillende onderwerpen. Dit doe je aan de hand van je digitale leeromgeving en een online boek.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 
 • Geschikte manieren van dierenhuisvesting 
 • Methoden voor reinigen en desinfecteren van dierenverblijven 
 • Relevante wetten en regels met betrekking tot de omgang met dieren 
 • Jouw eigen veiligheid; verklein de kans op ongelukken, ziekten en blessures  
 • Anatomie, voeding en voerbehoefte van dieren  
 • Gedragspatronen van dieren  
 • Voortplanting
 • Soorten en rassen van dieren onderscheiden
 • Gezond en ongezond gedrag van dieren observeren en analyseren

 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan deze mbo-module heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de module extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren ? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Examen

NTI-certificaat

Je sluit de MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren af met een theorie-examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. Deze module is onderdeel van een erkende mbo-opleiding. Wanneer je de module met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,67 per maand. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit deze module verder studeren naar een volledige mbo-opleiding. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de mbo-opleiding.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten MBO-module Huisvesting en welzijn van dieren 5062

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame