HBO Voeding en Diëtiek: een student vertelt

Gezonde voedingSinds 2016 biedt NTI de bachelor opleiding Voeding en Diëtiek aan. Na deze opleiding kun je aan de slag als diëtiste, voedingsdeskundige, consulent, als adviseur of voorlichter. Je informeert mensen over de impact van een gezonde levensstijl op hun lichaam en met jouw kennis kun je invloed uitoefenen op problemen als overgewicht, diabetes en ondergewicht.

Eén van onze studenten van de opleiding Voeding en Diëtiek is geïnterviewd door het Voeding magazine. Femke Buwalda promoveerde in 2007 als psycholoog aan de universiteit van Groningen en werd freelance docent bij onder andere NCOI. Al snel miste ze het contact met cliënten dus besloot ze zich in te schrijven voor de bachelor opleiding Voeding en Diëtiek bij NTI. ‘Ik heb voeding altijd interessant gevonden; vooral wat er met je gebeurt als je overgewicht hebt en de stigma’s die daarmee verbonden zijn.’

Femke volgt de flexibele variant van deze opleiding met verschillende praktijkdagen per jaar. Femke vertelt: ‘Ik vond de inhoud van de studie erg goed. De theorie is actueel en de opleiding sluit goed aan bij de praktijk.’ Bij NTI kun je studeren in jouw eigen tempo en wanneer het jou het beste uitkomt. Hierdoor is het mogelijk om een HBO bachelor opleiding veel sneller te doorlopen dan bij reguliere onderwijsinstellingen. Femke hoopt dan ook binnen 2 jaar als eerste te kunnen afstuderen!

Lees meer over HBO Voeding en diëtetiek

Student Femke over de opleiding