Wat is de Derde leerweg?

Het NTI biedt de mbo-opleidingen aan via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij, mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen.

Waarom de derde leerweg?
Reguliere mbo-scholen, zoals het ROC, bieden hun mbo-opleidingen vaak in twee varianten aan: de BOL (beroepsopleidende leerweg) en de BBL (beroepsbegeleidende leerweg). Een BOL-opleiding is theoretischer: je doet kennis op door op school te leren. Een BBL-opleiding daarentegen is praktischer. Je doet ervaring op door werkpraktijk. Beide opleidingsvarianten kosten evenveel tijd, je bent verplicht om 200 tot 700 uur per jaar op school te zitten. Voor mensen met een gezin of een baan is dit echter bijna onmogelijk. De overheid heeft hier een oplossing voor gevonden: de derde leerweg ovo (overig onderwijs).

Wat is de derde leerweg?
Een mbo-opleiding via de derde leerweg is dezelfde mbo-opleiding zonder dat je 200 tot 700 uur op school moet zitten. De derde leerweg heeft geen urennorm, hierdoor kun jij zelf bepalen waar en wanneer je studeert. Studeren bij het NTI is een ideale combinatie van zelfstudie en klassikale bijeenkomsten.

Andere vragen binnen dit onderwerp