FlexibelStuderen® bij NTI

#1

Werken in de kinderopvang

Wil jij graag werken in de kinderopvang? Wees goed voorbereid! Lees hier meer over de diploma's, werkgelegenheid en opleidingen.

Een veelzijdig en verantwoordelijk beroep

Het werk in de kinderopvang is een leuk en veelzijdig beroep waarbij je kinderen helpt zich op hun plek te voelen. Baby’s verzorgen, kleuters leren veters strikken en met de oudere kinderen een spel spelen op het plein; het hoort er allemaal bij. Je vangt kinderen niet alleen op, maar let ook op eventuele achterstanden en helpt ze verder in hun ontwikkeling. Werken met kinderen is heel mooi, maar ook verantwoordelijk werk. Ga jij die uitdaging aan?

Bekijk de opleidingen in de kinderopvang

Met welke diploma's mag je in de kinderopvang werken?

Om te werken in de kinderopvang heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt een hbo- of mbo-opleiding volgen richting de pedagogiek of kinderopvang. Maar bijvoorbeeld ook een opleiding tot onderwijsassistent volstaat. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.


werken in de kinderopvang2

Met deze kinderopvang opleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind je een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in de kinderopvang. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen. Klik op de opleiding voor meer informatie.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Pedagogisch beleidsmedewerker en coach

Elke kinderopvangvestiging dient een pedagogisch beleidsmedewerker en coach in dienst te hebben. Een veelgevraagde functie dus! Is dit jouw droombaan? Dan is dit korte hbo-programma een echte must.

Ga naar de opleiding

MBO Keuzedelen

Heb je al een mbo-diploma en wil je je in korte tijd specialiseren in een bepaalde beroepsvaardigheid? Dan komt een MBO Keuzedeel goed van pas. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Alle MBO Keuzedelen

Werkgelegenheid kinderopvang

De baankansen in de kinderopvang zijn goed. Met een diploma richting de pedagogiek of kinderopvang kun je bovendien niet alleen terecht in een kinderdagverblijf, maar bijvoorbeeld ook bij peuterspeelzaalvestigingen, de buitenschoolse opvang en voor- en vroegschoolse educatie. Met een hbo-diploma Pedagogiek is jouw werkveld nog breder en kun je ook aan de slag als sociaal werker of opvoedkundige. 

Bekijk alle opleidingen in "Onderwijs & Kinderen"