Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de ouderenzorg

Heb jij altijd al willen werken met ouderen? Lees hier welke verschillende functies er zijn en welke opleidingen wij aanbieden!

In de ouderenzorg is altijd werk!

Kun jij goed begeleiden, zijn ouderen bij jou in goede handen en kun je goed in een team werken? Dan is werken in de ouderenzorg echt iets voor jou! In de ouderenzorg ben je verantwoordelijk voor de zorg aan oude(re) mensen die nog thuis of in een verpleeg- of verzorgingstehuis wonen. De zorgsector behoort tot de grootste werkgevers van Nederland en er is een stijgende vraag naar personeel. Jouw baankansen zijn dus erg gunstig!

Bekijk de opleidingen in de ouderenzorg

Met welke diploma's kan je werken in de ouderenzorg?

Om te werken in de ouderenzorg heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt bij NTI starten met een volledige mbo-opleiding om opgeleid te worden tot verzorgende in een bepaalde richting. Enkele voorbeelden zijn wijkverpleging, thuiszorg, revalidatie in een verpleeghuis, begeleiding bij dementie, dagbesteding om eenzaamheid tegen te gaan of terminale zorg in de laatste levensfase. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.

Met deze opleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind jij een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct werken met ouderen. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen in de ouderenzorg. Klik op de opleiding voor meer informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en stage lopen.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Leer meer over ouderen

Werk jij al met ouderen of sta jij veel met ze in contact? Met de cursus ouderenzorg ontwikkel je een brede(re) basiskennis over ouderen en ouderenzorg. Je kunt direct beginnen!

Ga naar de cursus

Start in de zorg!

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Bekijk dan ook onze andere opleidingen in de zorg! Er is momenteel een groot personeelstekort dus de kans op een baan is erg groot. Ook is geen dag hetzelfde en ben je veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Werken in de ouderenzorg als man

Wil jij als man graag aan de slag in de ouderenzorg? Leuk! Om aan de slag te gaan als ouderenverzorger is het van belang dat je onder andere verzorgend bent en goed in teams samenwerkt. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de ouderenzorg man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest