Omschrijving

Word de schrijver die je wilt zijn!

Wil jij leren schrijven als een professional? En wil jij jouw eigen schrijfstijl ontdekken? Volg dan de Online Schrijfopleiding! Deze opleiding bieden wij aan in samenwerking met de Schrijversacademie. Dit betekent dat jij les krijgt van echte auteurs met veel ervaring in het vak. Tijdens deze opleiding komen alle fundamenten van het schrijven aan bod. Je krijgt online les in een vaste klas met een vaste docent. Je gaat onder andere aan de slag met je eigen schrijfstijl, personages, de dialoog en het vertelperspectief. Of je nu professioneel wilt gaan schrijven of niet, met deze Online Schrijfopleiding maak je jouw schrijfambities waar! 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

De Online Schrijfopleiding bestaat uit vier modules. Tijdens deze modules leer je de basisvaardigheden van het schrijven. Je verdiept je in schrijfstijlen, verschillende vertelperspectieven, personages in je verhaal en het schrijven van dialogen. Ook leer je meer over het schrijfproces.

Studieprogramma

Tijdens de Online Schrijfopleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

Basismodule 1: Ontwikkel je eigen stijl
Na afloop van deze module weet je precies welke stijl je het beste in kunt zetten en wanneer. Daarnaast is er in deze module aandacht voor taalgebruik: hoe zet je taal effectief in om jouw verhaal over te brengen?

Basismodule 2: Het verhaal vormgeven
In deze module ga je in op vertelperspectief. Je leert alles over structuur en flashbacks en leert de juiste technieken te kiezen om zo je verhaal vorm te geven.

Basismodule 3: Personages en dialogen
Wat zou een verhaal zijn zonder hoofdpersonen en personages? In deze module leer je hoe je de hoofd- en bijfiguren overtuigend vormgeeft en hoe je realistische dialogen schrijft.

Basismodule 4: Het schrijfproces
Een goed verhaal schrijven begint met een goede planning. Deze module staat daarom volledig in het teken van het organiseren van dit proces.


Inclusief online praktijkbijeenkomsten

Je volgt acht online praktijkbijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur. Hier krijg je les van topdocenten uit het schrijversvak en ga je samen met je klasgenoten aan de slag met uitdagende schrijfopdrachten.

De Schrijversacademie

Starten kan iedere maand

Je kunt elke maand starten met de opleiding van de Schrijversacademie. Kijk voor de actuele startdata op de website van de Schrijversacademie.

Voordelen van de Schrijversacademie

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Inclusief vakliteratuur

Studeren bij de Schrijversacademie

Deze opleiding wordt aangeboden door de Schrijversacademie. Opleidingen van de Schrijversacademie zijn gericht op de praktijk en bestaan uit modules. De samenwerking en feedback van medestudenten is een belangrijk onderdeel van het leerproces. De docenten van de Schrijversacademie zijn allemaal zelf schrijver en helpen jou om je literaire ambities waar te maken.

Studeren via jouw online leeromgeving

Aan de slag met schrijfopdrachten

Krijg feedback van de docent

Krijg les in kleine klassen

Krijg les van echte auteurs

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de Online Schrijfopleiding heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen! Houd er wel rekening mee dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen en minimaal havo werk- en denkniveau moet hebben.

Examen

Ontvang een getuigschrift

Tijdens de Online Schrijfopleiding maak je een aantal praktijkgerichte opdrachten. Deze lever je in en worden beoordeeld en voorzien van feedback door jouw docent. Heb je alle online bijeenkomsten gevolgd en de modules met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je een getuigschrift van de Schrijversacademie. Een waardevolle erkenning van jouw prestatie!

Doorstuderen?

Na het succesvol afronden van de Online Schrijfopleiding kun je doorstromen naar een specialisatie. Tijdens het specialisatietraject volg je extra modules gericht op specifieke genres of vaardigheden. Er zijn creatieve specialisaties en zakelijke specialisaties. Volg bijvoorbeeld de schrijfopleiding Storytelling, Columns & Blogs schrijven of Redactie. Kijk voor alle specialisaties op de website van de Schrijversacademie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de Online Schrijfopleiding is alle vakliteratuur bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld kun je betalen in termijnen van 12 x € 130,80 per maand. Betaal je liever in één keer? Dan krijg je 5% korting en bedraagt het lesgeld € 1.495,00. Bij inschrijving betaal je eenmalig € 50 inschrijfkosten.

Studiebelasting

De opleiding duurt circa 8 tot 10 maanden. Hierbij besteed je gemiddeld 6 tot 8 uur per week aan het maken van opdrachten, volgen van lessen en behandelen van het lesmateriaal. Tijdens de gehele opleiding volg je 8  online bijeenkomsten. Op de website van de Schrijversacademie vind je de actuele planning van de opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Maaike - HBO Bedrijfskunde MER

Danny – Master of Business Administration (MBA)