Omschrijving

Van manuscript tot eindredactie!

Ben jij benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het schrijven en uitgeven van een boek? En wil jij graag anderen helpen met het verbeteren van boeken en verhalen? Ontdek dit alles in de opleiding Redactie. Deze opleiding bieden wij aan in samenwerking met de Schrijversacademie. Dit betekent dat jij les krijgt van echte auteurs en redacteurs met veel ervaring in het vak. Tijdens deze opleiding komen alle fundamenten van het redacteursvak aan bod. Je krijgt les in een vaste klas met een vaste docent. Je gaat onder andere aan de slag met het takenpakket van een redacteur, het professioneel redigeren van teksten en het opmaken van een aantrekkelijk ‘verpakking’ voor het boek. Of je nu professioneel wilt gaan redigeren of niet, met deze redacteur opleiding maak je jouw ambities waar!

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

De opleiding Redactie bestaat uit drie modules. Tijdens deze modules leer je alles over het werk van redacteurs. Wanneer heeft een boek potentie? Hoe corrigeer en verbeter je een werk? Wat komt er kijken bij het publiceren van een boek? Ook verdiep je je in de buitenkant van boeken.

Studieprogramma

Tijdens de redacteur opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Module 1: Over het vak
Na afloop van deze module weet je precies wat het vak van een redacteur inhoudt. Je duikt in het Nederlandse redacteurslandschap en maakt kennis met de verschillende taken van een redacteur. Van het manuscript tot de eindredactie.

Module 2: Redigeren
In deze module komen verschillende redactietechnieken aan bod. Je leert kijken naar de stijl, structuur en taal van een boek. Ook leer je inschatten of een boek genoeg potentie heeft om uitgegeven te worden.

Module 3: Verpakking
Wat maakt een boek aantrekkelijk? Hoe zorg je voor een pakkende titel, flaptekst en een bijpassend omslagbeeld? Als redacteur heb je oog voor het totaalplaatje.

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Je volgt zes praktijkbijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur. Hier krijg je les van topdocenten uit het schrijversvak en ga je samen met je klasgenoten aan de slag met uitdagende opdrachten.

Inspirerende Schrijversdag

Bij deze opleiding is een inspirerende Schrijversdag inbegrepen. Tijdens deze dag volg je Masterclasses van mensen uit de schrijverswereld. Ook kun je interviews bijwonen van debutanten en gevestigde auteurs.

Starten kan iedere maand

De praktijkdagen volg je op locatie. Je kunt elke maand starten met de opleiding van de Schrijversacademie. Kijk voor de actuele startdata op de website van de Schrijversacademie.

Voordelen van de Schrijversacademie

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Inclusief vakliteratuur

Studeren bij de Schrijversacademie

Deze opleiding wordt aangeboden door de Schrijversacademie. Opleidingen van de Schrijversacademie zijn gericht op de praktijk en bestaan uit modules. De samenwerking en feedback van medestudenten is een belangrijk onderdeel van het leerproces. De docenten van de Schrijversacademie zijn allemaal zelf schrijver en helpen jou om je literaire ambities waar te maken.

Studeren via jouw online leeromgeving

Aan de slag met schrijfopdrachten

Krijg feedback van de docent

Krijg les in kleine klassen

Krijg les van echte auteurs

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de schrijfopleiding Redactie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen! Houd er wel rekening mee dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen en minimaal havo werk- en denkniveau moet hebben. Ook is het handig als je al enige ervaring hebt met het schrijversvak.

Examen

Ontvang een getuigschrift

Tijdens de opleiding Redactie maak je een aantal praktijkgerichte opdrachten. Deze lever je in en worden beoordeeld en voorzien van feedback door jouw docent. Heb je alle bijeenkomsten gevolgd en de modules met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je een getuigschrift van de Schrijversacademie. Een waardevolle erkenning van jouw prestatie!

Doorstuderen?

Na het succesvol afronden van de opleiding Redactie kun je doorstromen naar een andere interessante specialisaties. Tijdens een specialisatietraject volg je modules gericht op specifieke genres of vaardigheden. Er zijn creatieve specialisaties en zakelijke specialisaties. Volg bijvoorbeeld de schrijfopleiding Storytelling, Columns & Blogs schrijven of Zakelijk redigeren. Kijk voor alle specialisaties op de website van de Schrijversacademie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Redactie is alle vakliteratuur bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld kun je betalen in termijnen van 8 x € 190,30 per maand. Betaal je liever in één keer? Dan krijg je 5% korting en bedraagt het lesgeld € 1.450,00. Bij inschrijving betaal je eenmalig € 50 inschrijfkosten.

Studiebelasting

De redacteur opleiding duurt circa 8 maanden. Hierbij besteed je gemiddeld 6 tot 8 uur per week aan het maken van opdrachten, volgen van lessen en behandelen van het lesmateriaal. Iedere module heeft een start- én eindbijeenkomst van 3 uur. Tijdens de gehele opleiding volg je dus 6 praktijkbijeenkomsten. Op de website van de Schrijversacademie vind je de actuele planning van de opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Marleen – Opleiding Weddingplanner

Maaike - HBO Bedrijfskunde MER