Omschrijving

Leer op en top personal training geven

Wil jij graag personal trainer worden en mensen helpen hun fitnessdoelen te bereiken? De opleiding Personal trainer biedt een solide basis voor het bouwen van een succesvolle carrière als fitnessprofessional. Tijdens deze opleiding verwerf je uitgebreide kennis over onder andere anatomie, fysiologie en gezonde voeding. Je verkent diverse trainingsmethoden, ontwikkelt essentiële coachingsskills, en leert eigen lesprogramma's op te stellen. Dit allemaal, zodat jij uitstekende een-op-een trainingssessies kunt bieden aan jouw klanten.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO, de grootste kwaliteitsopleider binnen de fitnessbranche. Na een succesvolle afronding, ontvang je een erkend diploma!

Elke maand starten

De Personal trainer opleiding bevat 22 opleidingsdagen, die op verschillende locaties in Nederland worden aangeboden. Je kunt elke maand starten met de AALO-opleiding. Kijk voor de actuele startdata en locaties op de website van AALO.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

De opleiding bevat een mooie combinatie van theorie en praktijk. Je doet onder andere grondige kennis op van het menselijk lichaam, en leert hoe je effectieve een-op-een trainingssessies kunt vormgeven.

Studieprogramma

Tijdens de cursus Personal trainer komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Verschillende visies fitnessbedrijf
 • Intakegesprek afnemen
 • Beginsituatie bepalen
 • Persoonlijk trainingsschema opstellen
 • Trainingsprogramma uitleggen
 • Coaching en klantbegeleiding
 • Smart doelstellingen formuleren
 • (Voedings)adviezen formuleren
 • Motivatietechnieken
 • Oefenvormen (apparaten en vrije oefeningen)
 • Blessures
 • Anatomie, fysiologie en trainingsleer
 • Gezonde voeding

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de Personal trainer opleiding doe je nodige praktijkervaring op met 22 opleidingsdagen. Onder begeleiding van professionals leer je samen met je medestudenten de fijne kneepjes van het vak. Je gaat onder andere oefenen in het begeleiden en instrueren.

Stage

De stage van 20 uur is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je voert dan ook verschillende praktijkopdrachten uit onder begeleiding van een fitnessprofessional. Zo leer je het vak sneller, doe je nog meer (praktijk)kennis op en ontwikkel je een eigen visie.

Studeren bij AALO

AALO logo zwart2Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met AALO. AALO-opleidingen zijn praktisch ingericht. Tijdens een opleidingsdag worden theorie en praktijk continu afgewisseld. Daarnaast studeer je met echte studieboeken en via een online leeromgeving. Je kunt op je gemak de leerstof nog eens doornemen die wordt gepresenteerd door een AALO Master Trainer.

EREPS erkend

ereps logoAALO wordt als organisatie erkend door Europe Active en bijbehorend EREPS register. Als een van de weinige opleiders in Nederland is ook de inhoud van de opleidingen zelf goedgekeurd en geaccrediteerd door EREPS. Hierdoor weet je zeker dat de opleiding voldoet aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Personal trainer. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Officieel AALO-examen Personal trainer

Je rond de opleiding af met een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie-examen wordt door je eigen AALO Master Trainer afgenomen, het praktijkexamen door een officiële AALO-examinator onder toezicht van een examencommissie. De examenkosten bedragen € 672.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het branche-erkende Fitness Trainer (level 1) diploma. Dit diploma is voor veel sportscholen, werkgevers en opdrachtgevers het bewijs dat ze te maken hebben met een goed opgeleide professional.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Lesgeld inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Personal trainer is al het AALO-lesmateriaal bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft geen aparte studieboeken aan te schaffen. Het lesgeld bedraagt € 640. Het lesgeld kun je samen met de examenkosten ineens betalen of in termijnen van 3 of 6 maanden.

Studieduur

De opleiding bestaat uit 22 opleidingsdagen en een examendag. Op de website van AALO vind je de actuele planning van de opleidings- en examendagen. Houd rekening met extra tijd voor het uitvoeren van de stage.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Sara - Beveiliger 2

Amy - HBO Voeding en diëtetiek