Omschrijving

Help mensen aan hun droominterieur!

Heb jij gevoel voor het inrichten van interieurs? Ben je creatief en sociaal? Dan is deze erkende interieurstylist opleiding iets voor jou! Uitgerust met een stevige kennis over kleuren, materialen, meubels en kunst, creëer je ruimtes die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog functioneel. Met jouw expertise en adviesvaardigheden ontwikkel je een stylingsplan dat aansluit op de wensen van de opdrachtgevers. Het resultaat? Blije klanten die zich thuis voelen en nog elke dag genieten van hun stekkie.

Wat doet een interieurstylist?

Na het volgen van de opleiding Interieurstylist kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelfstandig te gaan werken. Jouw werkzaamheden omvatten onder meer:

 • het in kaart brengen van de wensen van jouw klant;
 • het maken van een stylingplan;
 • het presenteren van jouw interieurconcepten.

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Door de goede/duidelijke leerstof als ook de verhelderende en opbouwende feedback van de docenten (wat tevens moed en ook handreikingen geeft) kan ik de opleiding afronden met een mooi resultaat

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding leer je verschillende type ruimtes stylen. Je houdt daarbij rekening met de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting. Ook kom je te weten waar je precies op moet letten bij het indelen van een ruimte: van de meubels tot de materialen. Verder maak je kennis met allerlei interieurstijlen en –trends. Kortom, je ontwikkelt kennis én gevoel voor interieurdesign!

Aan de hand van opdrachten zet je het geleerde om in de praktijk. De meeste praktijkopdrachten lever je per mail in bij je docent. Twee opdrachten maak je op papier en lever je per post in bij je docent.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kleuren in het interieur en het effect er van
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren  

Inclusief 2 praktijkdagen

De opleiding Interieurstyling heeft twee praktijkdagen. Samen met je medestudenten werk je aan nieuwe vaardigheden. De eerste praktijkdag gaat over interieuradvisering, je leert prettig en effectief communiceren met opdrachtgevers. Presentatie- en communicatietechnieken staan de tweede dag centraal. Je leert hoe je je interieurconcept presenteert.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Bekijk de ervaring van een student

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding interieurstylist. Er zijn geen toelatingseisen.  

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij EHCB

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een examen bij het Examenbureau voor Handelsopleidingen en Creatieve Beroepen (EHCB). Als je slaagt, ontvang je het erkende diploma Interieurstylist. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op hun website.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35,-. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. 

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Interieurstylist 1495

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Vakopleiding Interieurstylist. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Examenvoorbereiding Interieurstylist

Wil jij je optimaal voorbereiden op het EHCB-examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de examenvoorbereiding. Na ontvangst van de examenopdracht tot aan het examen word je intensief begeleid door je docent. Je kunt (telefonisch of per mail) vragen stellen, werk laten zien en om feedback vragen. Zo weet je zeker dat je examenwerk voldoet aan alle eisen van EHCB. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 207,-    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Interieurstylist

4 sterren - gebaseerd op 13 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik heb zeer prettig gestudeerd via het nti. De praktijkdagen zijn leerzaam en het is fijn dat je zo persoonlijk contact hebt, ook met je medestudenten.

Een erg leuke en interessante studie! Je wordt goed begeleid en op het forum kun je contact hebben met je medestudenten, wat ook erg fijn is. Alles wordt goed uitgelegd in de studieboeken en aan de feedback die je krijgt van je docente heb je ook echt wat aan! Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.