Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding SPH Klassikaal: intensieve begeleiding

Ben jij invoelend, sociaal en weet je van aanpakken? Dan past het beroep hulpverlener bij jou. Als sociaal pedagogisch hulpverlener begeleid je mensen met problemen. Dit kunnen mensen zijn die thuis wonen, maar ook mensen die begeleid wonen in een wooncentrum of instelling. Je gaat bijvoorbeeld werken als groepsleider, persoonlijk begeleider of pedagogisch medewerker. Tijdens deze klassikale variant van HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) heb je maandelijks les bij jou in de buurt. Lees snel verder en kom alles te weten over de opleiding!

Tot € 10.000,- korting voor HBO SPH Klassikaal bij NTI!

Heb jij nog geen bachelor- of masterdiploma in het reguliere onderwijs behaald en ga je HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal bij NTI volgen? Dan krijg je maar liefst € 10.000,- korting voor de volledige opleiding! Met deze enorme overheidssubsidie betaal jij alleen het maandelijkse collegegeld, waarbij de voucherkorting al in mindering is gebracht. Kijk hieronder bij Subsidieregeling voor meer informatie.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding SPH Klassikaal?

Tijdens de opleiding SPH Klassikaal leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om een goede maatschappelijk werker te worden. De ondersteuning die je biedt kan erg uiteenlopend zijn, van het geven van zorg en aandacht tot behandeling of het maken van nieuw beleid. Je leert vaardigheden als signaleren, preventie en gespreksvoering. De klassikale hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening maakt deel uit van het domein Social Work (net als HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)). Enkele onderwerpen die tijdens SPH Klassikaal aan bod komen zijn:

 • Groepsdynamica
 • E-coaching
 • Begeleidingsplan opstellen

Praktijkbijeenkomsten

De opleiding SPH Klassikaal bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Opvoedingsondersteuning
 • Agogische gespreksvaardigheden
 • Begeleidingsplan opstellen

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de opleiding SPH ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Methodisch werken
 • Signaleren en preventie
 • E-coaching

Subsidieregeling

Volg HBO SPH Klassikaal extra voordelig bij NTI

Om deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs te stimuleren, stelt de overheid een hoge subsidie beschikbaar voor een aantal deeltijdopleidingen. NTI neemt met HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal deel aan dit unieke overheidsexperiment om deeltijdonderwijs op een nieuwe manier te financieren. Middels vouchers kan jij een korting krijgen van € 10.000,- op het collegegeld. De voucherkorting is beschikbaar voor iedereen die nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs heeft behaald.

Hoe werkt de korting en wat zijn de voorwaarden?

Indien je voldoet aan de vouchervoorwaarden kun je je inschrijven voor de deeltijd bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal. De voorwaarden zijn:

 • Je hebt nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs behaald;
 • Je hebt een havo-diploma en/of een vwo-diploma en/of een mbo-diploma (niveau 4).

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs gevolgd maar deze niet afgerond, dan kom je ook in aanmerking. NTI vraagt voor jou de voucher aan van € 1.250 per semester. 

Wat betaal ik allemaal?

Indien je voldoet aan de voorwaarden betaal je slechts € 145 per maand aan collegegeld. Je betaalt geen apart lesgeld en examengeld. De tentamenpogingen zijn inbegrepen in het bedrag. Mocht je het tentamen na één poging niet halen, dan kan je nog twee gratis pogingen doen. Je kunt de volledige opleiding afronden met maar liefst € 10.000 korting.

Heb je al een bachelor- of mastertitel behaald?

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor de voucherkorting omdat je al een bachelor- of mastertitel hebt? Dan kun je de reguliere opleiding HBO SPH Klassikaal van NTI volgen. Neem hiervoor contact op met onze studieadviseurs. Als je je inschrijft voor de opleiding met voucherkorting terwijl je niet voldoet aan de voorwaarden, dan word je ingeschreven in deze reguliere variant, die geen deel uitmaakt van het overheidsexperiment.

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen

Om te starten met de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal met voucherkorting dien je nog geen bachelor- of mastertitel te hebben behaald in het reguliere onderwijs én dien je één van de volgende diploma's te hebben:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Met vrijstellingen studeer je sneller

Voor deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen. Na goedkeuring van het verzoek hoef je de vrijgestelde modules in het betreffende semester niet te doen. Je kunt dus sneller door de opleiding heen. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stage tijdens de opleiding

Een stage maakt deel uit van de opleiding SPH Klassikaal. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis voor het eerst in de praktijk. Stage lopen kan voor de opleiding SPH bij allerlei soorten organisaties: van medische kinderdagverblijven tot bejaardenhuizen en de crisisopvang. 

Stageduur van de opleiding SPH Klassikaal

De stageduur van de opleiding SPH omvat 840 uur. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Erkenning-hbo4.pngHbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding SPH met goed gevolg afrondt, ontvang je een wettelijk erkend hbo-getuigschrift Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Je mag dan de graad Bachelor of Social Work voeren. 

Waar kun je aan de slag na de opleiding SPH Klassikaal?

Na afloop van de opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal ligt er een toekomst als hulpverlener in het verschiet. Met een opleiding SPH kun je gaan werken bij mensen thuis, bij dagopvangcentra of bij organisaties voor permanente opvang. Wat dacht je van een functie als:

 • groepsleider
 • persoonlijk begeleider
 • casemanager

Studieduur & lesgeld

All-inclusive collegegeld

Hieronder vind je het all-inclusive collegegeld voor de opleiding met voucherkorting. Schrijf je op deze pagina via de oranje buttons in voor de opleiding indien je nog geen bachelor- of masterdiploma in het reguliere onderwijs hebt behaald. Heb je dit diploma al wel, neem dan contact op met onze studieadviseurs om je in te laten schrijven voor HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal zonder voucherkorting.

HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening Klassikaal 7718

Termijnen 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 145,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 0,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3