Omscholen naar ICT

#1

Begin wanneer jij wilt!

Carrièreswitch maken? Lees hier welke opleidingen en mogelijkheden er voor jou zijn en laat je omscholen naar de ICT bij NTI!

Omscholen naar ICT op jouw manier

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt de ICT-branche jou interessant? Bekijk dan eens de opties voor omscholen naar ICT bij NTI. NTI heeft een breed aanbod van ICT-opleidingen op master-, hbo- en mbo-niveau. Binnen de branche is er een ernstig tekort aan ICT-personeel, dus er is veel vraag naar nieuwe medewerkers. Bij een hoge vraag en gering aanbod van personeel stijgt de beloning. Dit maakt een baan in de ICT niet alleen veelzijdig en uitdagend, maar vaak ook financieel erg aantrekkelijk. Bovendien kun je als ICT-er binnen elke sector wel aan de slag.

Jezelf laten omscholen naar de ICT op latere leeftijd kan best een uitdaging zijn, zeker als je er naast je baan ook nog eens een druk gezinsleven op nahoudt. Hoe laat je dit dan toch lukken? NTI heeft dé oplossing voor jou: FlexibelStuderen®. Bij NTI bepaal je zelf je startmoment en je studeert in jouw eigen tempo. Studeren in het weekend, 's avonds na het werk of vanuit een koffietentje bij jou om de hoek? Het is allemaal mogelijk.

Baankansen in de ICT

Wil je aan de slag in de ICT-branche, dan is omscholing met baangarantie wel zo fijn! Als afgestudeerd ICT-er heb je de beste baankansen als specialist. Daarnaast liggen ook voor vakspecialisten de banen voor het oprapen. En wil je liever een andere ICT-baan, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Als ICT-er heb je een flexibele functie, waarbij je vaak zowel overdag als in de nacht kan werken. Heb jij geen 9-tot-5-mentaliteit, dan is een functie in de ICT dus ideaal!

Een leven lang leren

NTI gelooft in een leven lang leren en ziet dit als een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling voor zowel Nederland als Vlaanderen. Je bent nooit te oud om te studeren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Veel mensen kiezen juist voor omscholing naar de ICT op latere leeftijd. En dat brengt verschillende voordelen met zich mee: 

  • Met meer kennis en levenservaring op zak weet je beter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit is erg waardevol voor jouw carrière!  
  • Er gaat een wereld voor je open. Jezelf omscholen naar de ICT als volwassene zorgt ervoor dat je nieuwe ervaringen opdoet en dat je buiten je comfortzone treedt. 
  • Je creëert zo meer werkplezier en je groeit als persoon. 
  • Je houdt jezelf up-to-date. De maatschappij blijft veranderen. Door te blijven leren, blijf jij bij de tijd. 

Omscholen naar ICT op latere leeftijd

Voel je dat het tijd is voor iets nieuws, of ben je genoodzaakt te stoppen met je huidige baan? Wat de reden ook is: NTI is er voor iedereen die toe is aan een carrièreswitch. Bij ons heb je de keuze uit veel verschillende opleidingen, die allemaal flexibel te volgen zijn. Twijfel je nog welke opleiding je wil doen, vraag dan een studiegids aan of doe een gratis online proefles. En weet je niet zo goed welk opleidingsniveau bij jou past? Dan kun je een toelatingstoets maken. Omscholing naar de ICT op latere leeftijd hoeft niet moeilijk te zijn!

ICT-opleiding in combinatie met je baan

Overweeg jij omscholing naar de ICT? Om te werken in de ICT-sector heb je veel kennis nodig van digitale apparatuur en diensten gericht op digitale communicatie. In deze branche draait het om het gebruik van netwerken, computers, telefoons en nog veel meer. In de beveiligingsbranche codeer je vaak zelfs uiterst belangrijke informatie. Voor omscholing naar de ICT zul je dus veel tijd in jezelf moeten investeren, wat best lastig kan zijn in combinatie met een vaste baan. Bij NTI denken wij daarom met jou mee, zodat jij flexibel kunt studeren op jouw eigen moment.

Bij bijna alle ICT-opleidingen op mbo- en hbo-niveau loop je stage. In overleg met je stagebedrijf deel je deze stage flexibel in. Halve dagen, hele dagen of één of meerdere dagen per week: er is veel mogelijk als je jezelf wil laten omscholen naar de ICT.

 

Bijscholing ICT

De ICT-branche staat nooit stil. Het is dan ook van belang dat je je als ICT’er continu blijft ontwikkelen. Wil je na afronding van een volledige opleiding jezelf blijven ontwikkelen in deze sector? Laat je dan bijscholen in de ICT bij NTI. Je hebt de keuze uit verschillende onderwerpen en je profiteert van 15% oud-student korting.

Flexibel stage lopen in de ICT

Kun jij naast je huidige baan maar een halve dag per week stage lopen? Geen probleem. Je doet in dat geval wel langer over je stageperiode en studie. Betekent dat dan ook dat je meer studiegeld betaalt? Zeker niet!

Bij NTI betaal je voor 4-jarige hbo-opleidingen alleen de eerste 3 jaar. Vervolgens kun je nog 3 jaar lang kosteloos doorstuderen. Ook voor mbo-opleidingen is kosteloos verlengen mogelijk. Zo laat jij jezelf in je eigen tempo omscholen naar de ICT.

Dit zijn onze opleidingen

Hieronder zie je een aantal van onze ICT-opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma behaalt. Wanneer je je laat omscholen naar de ICT bij NTI kun je gebruik maken van hoge kortingen op hard- en software via Surfspot. Je profiteert van voordelig studeren: het lesgeld is inclusief de benodigde vakliteratuur en je hoeft niet extra te betalen voor diplomering, dossiervorming en praktijkdagen. Op de opleidingspagina's krijg je verdere informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en stage lopen.

Omscholing naar de ICT als volwassene: een gewaagde stap

Een carrièreswitch maken is vaak spannend. Zeker wanneer je huidige baan financieel aantrekkelijk is. Je bent er misschien nog niet helemaal over uit of je wel aan zo'n groot nieuw avontuur moet beginnen en of je je moet laten omscholen naar de ICT op latere leeftijd. Dit kan een erg lastige keuze zijn en vaak ook een risico. Heb je nog twijfels? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs. Ze helpen je graag! Tip: lees meer over omscholing voor volwassenen.

Wil jij als vrouw in de ICT werken?

Is ICT een typische mannensector? Als je kijkt naar de cijfers wel, maar dit betekent niet dat er helemaal geen vrouwen werken binnen de branche. Ben je een vrouw en vind je digitale communicatie interessant? Leuk! Neem de stap en laat je omscholen naar ICT. Binnen de ICT zijn er enorme personeelstekorten. Dit biedt kansen voor zowel mannen als vrouwen. Ben je nog niet overtuigd om de stap te zetten naar een ‘mannenberoep’? Lees dan in deze blog de ervaringen van NTI-student Tessa tijdens haar opleiding Beveiliger.