Topsport en studie combineren

#1

FlexibelStuderen van NTI

Studeren naast je leven als topsporter onmogelijk? Niet met de flexibele studies van NTI! Pas je opleiding aan jouw leven aan en behaal dat erkende diploma.

Wij zijn trots op sportief Nederland

Het leven van een topsporter draait om trainen, rusten, wedstrijden en veel reizen. Past daar dan nog een studie bij? Voor veel topsporters is het lastig om een sportcarrière te combineren met een opleiding aan een reguliere school. Met ons speciale Topsportplan en ons flexibele onderwijsconcept geven wij topsporters de kans om naast die medaille ook dat erkende diploma in de wacht te slepen!

NTI Topsportplan

Ben jij topsporter of sporttalent en wil jij graag studeren naast je sportcarrière? We helpen je hier graag bij! Binnen ons Topsportplan is er jaarlijks ruimte voor 20 atleten die een opleiding willen volgen. We gaan graag een samenwerking met je aan en helpen je aan een erkend diploma! Je ontvangt 50% korting op je studiekosten en je geniet van alle voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Voor wie is het Topsportplan?

Sport jij op het hoogste niveau of ben je aanstormend talent? Heb je bijvoorbeeld een door NOC*NSF toegekende A-, HP-, IT-, NT-, of selectie-status? Of sport je fulltime en heb je de hoogste ambities? Mail ons met je verhaal en we nemen contact met je op!

Voordelen voor topsporters

Waarom is studeren bij NTI dé oplossing voor topsporters? We laten het je graag zien met de volgende voordelen:

1. Studieplanning rondom je sportplanning

Ken je dat? Er staat een examenperiode voor de deur precies na een belangrijke wedstrijd. Waar jij eigenlijk 100% bezig zou moeten zijn met de wedstrijd zit je continu met je hoofd in de boeken om te leren. Ga je voor een opleiding bij NTI? Dan bepaal je helemaal zelf wanneer je tijd vrijmaakt voor je studie. Je trainingsschema en wedstrijdvoorbereiding krijgen altijd voorrang zodat jouw studie je sportcarrière nooit in de weg zit!

2. Studeren overal ter wereld

Je kunt studeren wanneer je wilt, maar daarnaast kun je ook studeren waar ter wereld je wilt! Woon jij in het buitenland en reis je veel voor je sport? Je kunt de studie gewoon meenemen naar iedere uithoek van de wereld. Een groot deel van de studie volg je bovendien via je digitale leeromgeving, en contact met docenten en mentoren gaat ook heel eenvoudig via internet. De praktijkdagen en tentamens volg je wel in Nederland, en plan je bijvoorbeeld in wanneer je een tijdje in Nederland bent. 

3. Zelf je examens inplannen door heel Nederland

Tijdens je opleiding maak je digitale tentamens en schrijf je papers. Bij NTI kun je helemaal zelf bepalen wanneer én waar je de tentamens inplant. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere tentamens in dezelfde week inplannen zodat je niet vaak in Nederland hoeft te zijn. Maar je kan er ook voor kiezen om de tentamens bijvoorbeeld in de winter te maken, en in de zomer vooral papers te schrijven als je veel onderweg bent. Je hebt de keuze uit tal van examenlocaties door heel Nederland.

4. Langer studeren? Geen probleem!

Studievertraging vanwege je sportcarrière? Niet bij ons! Omdat je alles zelf kunt inplannen loop je ook geen vertraging op omdat je bijvoorbeeld een tentamen mist. Bovendien krijg je bij ons ook altijd gratis studieverlenging. Mocht je dus uitlopen en toch wat meer tijd nemen voor je opleiding? Dan kan je kosteloos verlengen en zorgeloos verder met je studie!

5. Erkend diploma én medaille

De hbo- en mbo-opleidingen van NTI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat betekent dat je met een opleiding van NTI gewoon een erkend mbo- of hbo-diploma behaalt. Het is dus net zo veel waard als een diploma van een reguliere onderwijsinstelling. Studeer je bij NTI? Dan volg je dus een opleiding van erkende kwaliteit én heb je genoeg tijd om je te focussen op die medaille! Ontdek meer over de kwaliteit van Hogeschool NTI en het NTI MBO-college.

Deze topatleten studeren naast hun sport

Sven gaat voor goud: in zijn studie én op de atletiekbaan

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, naast zijn training zit topsporter Sven met zijn neus in de boeken.

Lees meer

Profvoetbalster Nadine Noordam zit nooit stil

Ze heeft een mooie carrière als profvoetbalster bij Ajax, organiseert kinderfeestjes én ze doet een studie HBO Bachelor ernaast. 

Lees meer

'Een studie is niet echt mijn ding, maar met mijn teamgenoten studeren motiveert echt.'

Als Oranjespeler is Samantha vaak druk in de weer. Maar haar volle agenda weerhoudt haar er niet van om te beginnen met een opleiding HBO Journalistiek! Ze begint opnieuw met studeren en volgt tegelijkertijd haar droom.

Lees meer