Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de gehandicapten zorg

Sta jij klaar om de zorg te verlenen die mentaal of fysiek beperkte mensen nodig hebben? Je leest hier alles over werken in de gehandicaptenzorg!

Er is altijd vraag naar personeel in de gehandicaptenzorg!

Zou jij goed kunnen werken met mensen met een beperking? En geef jij veel om anderen? Dan is werken in de gehandicaptenzorg echt iets voor jou! Jij bent onmisbaar voor het begeleiden en ondersteunen van cliënten bij hun dagelijkse activiteiten. De werkgelegenheid in de gehandicaptenzorg blijft groeien. De kans op een baan in deze sector dus ook!

Bekijk de opleidingen in de gehandicaptenzorg

Met welke diploma's kan je werken in de gehandicaptenzorg?

Om te kunnen beginnen met werken in de gehandicaptenzorg heb je minimaal een mbo-diploma op niveau 3 nodig. Bij NTI kan je uiteraard dit benodigde diploma halen!

Begin in de zorg!

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Bekijk dan ook onze andere opleidingen in de zorg! De kans op een baan is gunstig, omdat er een groot personeelstekort is. Ook is geen dag hetzelfde en ben je veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

MBO Keuzedeel Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Wanneer jij al als verzorger of begeleider in de zorg werkt, dan is dit keuzedeel een goede toevoeging aan je cv! Na het volgen van dit keuzedeel ben je nog breder inzetbaar in de (gehandicapten)zorg. Binnen 3 maanden doe je veel kennis op over werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Ga naar de opleiding

MBO Keuzedelen

Heb je al een mbo-diploma en wil je je in korte tijd specialiseren in een bepaalde beroepsvaardigheid? Dan komt een MBO Keuzedeel goed van pas. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Alle MBO Keuzedelen

Werken in de gehandicaptenzorg als man

Wil jij als man graag aan de slag in de gehandicaptenzorg? Leuk! Om aan de slag te gaan in deze sector is het van belang dat je goed kan werken met mensen met een beperking. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de gehandicaptenzorg man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de gehandicaptenzorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest