Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in het onderwijs

Wil jij graag werken in het onderwijs? Wees goed voorbereid! Ontdek hier meer over diploma's, werkgelegenheid en opleidingen.

Goede kans op een baan in het onderwijs!

Wil jij graag met kinderen werken en zoek jij veel variatie in je beroep? Dan is werken in het onderwijs echt iets voor jou! In het onderwijs is geen dag hetzelfde. Jij helpt kinderen met leren. Dankzij jou wordt leren gemakkelijker én leuker! Het aantal banen in het onderwijs is hoog en naar verwachting blijft dit zo. Er is dus veel vraag naar goed opgeleide leraren, onderwijsassistenten en overig pedagogisch personeel. Wanneer zet jij die stap?

Bekijk de opleidingen in het onderwijs

Met welke diploma’s mag je werken in het onderwijs?

Om te werken in het onderwijs heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt starten met een volledige MBO opleiding om opgeleid te worden tot Onderwijsassistent of je kiest voor een MBO Keuzedeel om jezelf te specialiseren in een bepaalde richting. Weet je nog niet welke richting je in wilt? Via een MBO Basisopleiding ontdek je in 6 maanden tijd of dit beroep bij jou past. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.

Werken in het onderwijs

Met deze onderwijs opleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind je een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma  of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in het onderwijs. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen in het onderwijs. Klik op de opleiding voor meer informatie.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

HBO Programma ontwikkeling van het kind

Werk jij al in het onderwijs en wil je beter begrijpen hoe kinderen zich ontwikkelen? Dan is dit programma interessant voor jou. Het HBO Programma Sociale ontwikkeling van het kind behandelt in 3 maanden tijd de cognitieve, fysieke en sociale ontwikkelingen die kinderen doorlopen.

Ga naar de opleiding

MBO Keuzedelen

Heb je al een mbo-diploma en wil je je in korte tijd specialiseren in een bepaalde beroepsvaardigheid? Dan komt een MBO Keuzedeel goed van pas. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Alle MBO Keuzedelen

Werken in het onderwijs een vrouwenberoep?

In het onderwijs werken meer vrouwen dan mannen. Betekent dat dat mannen minder geschikt zijn om voor de klas te staan? Nee hoor, zeker niet! Leerlingen vinden het vaak erg leuk om les te krijgen van een man, omdat ze vaak gewend zijn dat er voornamelijk juffen voor de klas staan. Wil jij als man het onderwijs in, volg dan vooral je droom en ga er gewoon voor!

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere mannen die een ‘vrouwenberoep’ uitoefenen? Lees dan eens de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)'. Hier vertelt NTI-student Erik over zijn ervaringen tijdens de opleiding MBO Apothekersassistent.

Baankansen in het onderwijs

Wil je starten met een studie om uiteindelijk aan de slag gaan in het onderwijs, dan is baangarantie wel zo fijn! In Nederland zijn er veel baankansen voor docenten, aangezien er een groot lerarentekort is. Voor de functie onderwijsassistent zijn de baankansen erg gunstig. Daarnaast is er veel vraag naar leidsters voor de kinderopvang. Opties genoeg dus! Bovendien is werken in het onderwijs natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk. En wist je dat je als leerkracht maar liefst 3,5 maanden vakantie per jaar hebt en minder werkuren dan een doorsnee baan? Allemaal goede redenen om aan de slag te gaan in het onderwijs.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest