Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Kom alles te weten over cultuurpsychologie!

Fascineren cultuurverschillen je? Dan is de cursus Cultuurpsychologie van het NTI zeker een aanrader! Een andere cultuur heeft niet alleen een andere taal, maar ook een andere denkwijze en andere gebruiken. Deze verschillen hebben invloed op de ontwikkeling en de psyche van de mens. Dit en veel meer leer je tijdens de NTI-cursus Cultuurpsychologie.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de invloed van verschillende culturen op psychologie. Ook voor managers, psychologen en consultants die hun kennis willen uitbreiden en veel met mensen en verschillende (organisatie) culturen werken, is deze cursus zeer interessant.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze NTI-cursus is al even veelzijdig als de verschillende culturen die je tegenkomt wanneer je gaat reizen. Na afloop van deze cursus kun je cultuurverschillen verklaren en weet je hoe je ermee om kunt gaan, zowel in privésituaties als in je werkomgeving.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Ontwikkeling in verschillende culturen
 • Cultuur en persoonlijkheid
 • Cultuur en psychische gezondheid
 • Nationale culturen
 • Immigranten en acculturatie
 • Trainen van interculturele effectiviteit
 • De crossculturele psychologie in de toekomst

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cultuurpsychologie te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding of specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Houd er wel rekening mee dat de cursus op hbo-niveau gegeven wordt. Alles wat je moet weten, is in het cursusmateriaal inbegrepen. Daarnaast krijg je ondersteuning van je docent. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Cultuurpsychologie afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Cultuurpsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

HBO Cursus Cultuurpsychologie 7486

Studietempo in maanden 6 Maanden *
Uren per week 4
Lesgeld per maand € 83,80
Nu met 50% korting € 41,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 18,93 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ervaringen

Cultuurpsychologie
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Prima cursus. Boek wel wat verouderd. Theorieën van vele jaren terug worden aangehaald en de DSM-IV die niet meer in gebruik is.

Bekijk alle ervaringen