Omschrijving

Leer achter feiten, meningen en oordelen te kijken

Als jij geïnteresseerd bent in filosofie en filosofische theorieën, dan is Post HBO Filosofie echt iets voor jou! Je gaat dieper in op de historie van de filosofie, waarbij filosofische thema’s en begrippen aan bod komen. Maar ook ga je jezelf ontwikkelen op het gebied van vaardigheden, gespreksvoering en analytisch denken. Je leert logisch nadenken en achter feiten, meningen en oordelen te kijken. Verder komen er onderwerpen aan bod als: Socrates, Plato en Aristoteles, filosofie als levenskunst en wetenschapsfilosofie. Enthousiast? Schrijf je dan vandaag nog in en start met filosofie studeren!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is deze Post HBO-opleiding iets voor mij?

De Post HBO Filosofie is bestemd voor iedereen die zich wil verdiepen in de filosofie en logisch wil leren denken. Je vergroot jouw maatschappelijk inzicht én versterkt zowel je gespreksvaardigheden als analytisch denkvermogen. Oftewel, je slaat wee vliegen in één klap!

Wat is een Post HBO-opleiding?

Wil jij je op hbo-niveau verdiepen of specialiseren in een specifiek vakgebied? Dan is een Post HBO-opleiding echt iets voor jou! Een Post HBO-opleiding kun je al in 6 maanden afronden. De opleidingen zijn flexibel en daardoor goed te combineren met een druk privéleven, baan of gezin.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Post HBO Filosofie 9285

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Startmodule
 • Inleiding in de filosofie
 • Moderne en hedendaagse filosofie
 • Filosofie in de praktijk

Inclusief webinars

Deze opleiding Filosofie bevat drie interessante webinars. Deze webinars worden verzorgd door deskundigen die een onderwerp uit de opleiding toelichten. Soms is dat als online college, soms als een interview met een vakspecialist. Je volgt de webinars via je online leeromgeving, waar en wanneer jij wilt. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals over het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met de Post HBO Filosofie heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op post hbo-niveau gegeven wordt.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de Post HBO Filosofie? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit Post HBO Filosofie af met 1 digitaal examen en 2 papers. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding hebt afgerond, ontvang je het certificaat ‘Post HBO Filosofie’ van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,34 per maand. 

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten Post-HBO Programma Filosofie 9285

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame