Omschrijving

Altijd al in de zorg willen werken?

Als verpleegkundige biedt je gepaste zorg en begeleiding aan diverse soorten cliënten. Met deze mbo basisopleiding leer je in 8 maanden de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. Tijdens de klassikale theorielessen en de praktijkdagen verdiep je je onder andere in eerste hulp, de werking van de vitale organen en het verlenen van basiszorg. Wat moet je doen bij een open wond? En hoe stel je een verpleegplan op? Bovendien leer je hoe je een professionele beroepshouding aanneemt. Het werk van een verpleegkundige is erg gevarieerd en dankbaar. Ben je enthousiast geworden? Start dan nu deze klassikale mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

prettig om te doen. prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. In 8 theorielessen en 3 praktijkdagen leer je de belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding verpleegkundige niveau 4. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Studieprogramma

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal 4258

Studieprogramma

 • Introductie Verpleegkunde
 • Anatomie, Fysiologie en Pathologie
 • Visie en inzicht op zorg
 • Ziekteleer I Basiszorg

Waarom een MBO Basisopleiding?

 • Behaal een waardevol NTI-diploma
 • Rond de opleiding af in 6 maanden, zonder verplichte stage
 • Stroom direct door naar de erkende MBO Verpleegkundige Klassikaal met vrijstellingen

Wat doet een verpleegkundige?

Als verpleegkundige bied je zorg en begeleiding in bijvoorbeeld een ziekenhuis of verpleeghuis. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Begeleiden van patiënten.
 • Adviseren en instructies geven.
 • Verlenen van basiszorg zoals wassen en scheren.
 • Coördineren van zorgtaken.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Via jouw online leeromgeving of klassikaal studeren

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

€1.000 subsidie op jouw studie?

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV in 2023 starten op 3 juli, 4 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Locaties

Theorielessen

Tijdens de mbo basisopleiding Verpleegkundige volg je 8 theorielessen. Deze zijn verdeeld over de gehele opleidingsduur. De periode tussen twee lessen verschilt van één week tot meerdere weken. Je kiest zelf de locatie waar je jouw theorielessen wilt volgen: in Leiden, Utrecht, of Eindhoven. Neem voor meer informatie over de klassikale lessen contact op met onze studieadviseurs.

Praktijkdagen

Naast de theorielessen neem je ook deel aan 3 interessante praktijkdagen. Deze praktijkbijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam. Onder begeleiding van een docent ga je werken aan je beroepsspecifieke vaardigheden. Denk hierbij aan zorg als wassen, steunkousen aandoen of het opstellen van een verpleegplan.

Locaties

Deze erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-college heeft een duidelijke opbouw. Je volgt regelmatig klassikale lessen op locatie.

Vliegende start
Een aantal dagen vóór je 1e college volg je alvast een introductiedag samen met je studiegenoten.

Locaties

Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2023
Deadline
25 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
17 november 2023
Deadline
27 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
18 november 2023
Deadline
28 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2023
Deadline
25 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
17 november 2023
Deadline
27 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
18 november 2023
Deadline
28 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2023
Deadline
25 oktober 2023
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
17 november 2023
Deadline
27 oktober 2023

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal maak je 2 praktijkexamens en 2 theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 31,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een NTI-diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basisopleiding Verpleegkundige 4258

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw felbegeerde diplomering

Tijdelijk extra voordelig met het STAP-budget twv €1.000

Voor de opleiding MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. De volgende aanvraagronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Extra voordelig met STAP-budget

Ervaringen

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Alewijn – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie