Omscholen naar zorg

#1

Liever in de zorg werken?

Wil jij je graag laten omscholen naar de zorgbranche? Lees hier alles over jouw mogelijkheden en de opleidingen bij NTI!

Omscholen naar de zorg op je eigen manier

Heb jij behoefte aan een nieuwe uitdaging en lijkt de zorgbranche jou interessant? Dan is omscholing naar de zorg iets voor jou. Bij NTI vind je een breed aanbod van zorgopleidingen op hbo- en mbo-niveau.

Bij NTI bepaal je zelf wanneer en op welke manier je studeert. Onze opleidingen zijn dus goed te combineren met een vaste baan! Daarnaast is bijscholing in de zorg ook mogelijk. Wil je je laten omscholen of bijscholen in de zorg maar eerst ontdekken of de betreffende opleiding wel iets voor jou is? Volg dan een gratis online proefles. Om jouw opleidingsniveau te bepalen kun je een toelatingstest doen.

Baangarantie in de zorg

Overweeg je een carrièreswitch te maken, dan is omscholen met baangarantie natuurlijk wel zo fijn. In de zorg is er een groot personeelstekort, waardoor er gelukkig voor jou genoeg baankansen liggen. In deze branche is er vooral vraag naar therapeuten, gespecialiseerd verpleegkundigen en vakspecialisten in de gezondheidszorg.

Voordelen van omscholing naar de zorg

  • Er is steeds meer vraag naar zorgmedewerkers
  • Werken in de zorg is gevarieerd: iedere dag is anders!
  • Zorgmedewerkers worden erg gewaardeerd, zeker in deze tijd
  • Werk je in de zorg, dan heb je vaak flexibele werktijden

Een leven lang leren

NTI gelooft in een leven lang leren en ziet dit als een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling voor zowel Nederland als Vlaanderen. Je bent nooit te oud om te studeren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Veel mensen kiezen juist voor omscholing naar de zorg op latere leeftijd. En dat brengt verschillende voordelen met zich mee: 

  • Met meer kennis en levenservaring op zak weet je beter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit is erg waardevol voor jouw carrière!  
  • Er gaat een wereld voor je open. Jezelf omscholen naar de zorg als volwassene zorgt ervoor dat je nieuwe ervaringen opdoet en dat je buiten je comfortzone treedt. 
  • Je creëert zo meer werkplezier en je groeit als persoon.
  • Je houdt jezelf up-to-date. De maatschappij blijft veranderen. Door te blijven leren, blijf jij bij de tijd.

Omscholen zorg 50plus

Je bent nooit te laat om nog te veranderen van baan of om te doen wat je altijd nog had willen doen! Ook omscholen naar de zorg als 50-plusser is mogelijk. Sterker nog, een grote groep vijftigers kiest ervoor om dit te doen. Er zijn veel verschillende opties in de zorgbranche, zowel qua functie als qua werktijden. Of je nu een echte nachtbraker of juist een ochtendmens bent; er is voor ieder wat wils!

Omscholing naar de zorg is goed mogelijk bij NTI. Ben je uitgekeken op je huidige baan, of zit je in een lastige situatie waardoor je genoodzaakt bent op zoek te gaan naar iets nieuws? Wij bieden jou een nieuwe start! Je hebt geen achtergrond in de zorg nodig om een opleiding in deze branche te volgen. Wil je omscholen naar de zorg als 50-plusser, dan is NTI de meest geschikte opleider voor jou.

 

 

 

Zorgopleiding combineren met je baan

Een zorgopleiding combineren met een baan: hoe doe je dat? Hoe loop je bijvoorbeeld stage terwijl je al 4 à 5 dagen werkt? Bij NTI denken we graag met je mee. Je laten omscholen naar de zorg hoeft niet moeilijk te zijn!

Bij bijna alle zorgopleidingen op hbo- en mbo-niveau maak je kennis met de praktijk door stage te lopen. Deze stage is, in overleg met het stagebedrijf, flexibel in te delen. Halve dagen, hele dagen of één of meerdere dagen per week: er is veel mogelijk. Ook 's avonds of in het weekend stage lopen is meestal geen probleem. De zorg staat bekend om de grote flexibiliteit in werktijden.

Flexibel stage lopen

Kun jij naast je huidige baan maar een halve dag per week stage lopen? Geen probleem. Je doet in dat geval wel langer over je stageperiode en studie. Betekent dat dan ook dat je meer studiegeld betaalt? Zeker niet!

Bij NTI betaal je voor 4-jarige hbo-opleidingen alleen de eerste 3 jaar. Vervolgens kun je nog 3 jaar lang kosteloos doorstuderen. Ook voor mbo-opleidingen is kosteloos verlengen mogelijk. Zo laat jij jezelf in je eigen tempo omscholen naar de zorg.

Onze zorgopleidingen

Met de opleidingen van NTI kun je veel verschillende kanten op. Of je nu wil werken met ouderen, kinderen of baby's, gehandicapten of mensen met niet-aangeboren hersenletsel: het is allemaal mogelijk. Na je opleiding kun je daarnaast bijvoorbeeld ook aan de slag in een verpleeghuis, verzorgingstehuis, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg of de geriatrische revalidatiezorg.

Weet je nog niet zo goed welke richting je op wil? Het is bij NTI ook mogelijk om losse modules of een keuzedeel te volgen van ongeveer 3 maanden, zodat je erachter komt wat jou het meest aanspreekt. Vervolgens kun je door naar een basis- of volledige opleiding.

Hieronder zie je een aantal van onze zorgopleidingen op mbo- en hbo-niveau. Alle informatie over de toelatingseisen voor omscholing naar de zorg, stage lopen en het studieprogramma vind je op de opleidingspagina's.

Omscholing als volwassene: een gewaagde stap

Een carrièreswitch maken is vaak spannend. Zeker wanneer je huidige baan financieel aantrekkelijk is. Je bent er misschien nog niet helemaal over uit of je wel aan zo'n groot nieuw avontuur moet beginnen en of je je moet laten omscholen naar de zorg op latere leeftijd. Dit kan een erg lastige keuze zijn en vaak ook een risico. Heb je nog twijfels? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs. Ze helpen je graag! Tip: lees meer over omscholing voor volwassenen.

Omscholing naar de zorg als man

Wil jij als man graag in de zorg werken? Leuk! Om aan de slag te gaan in de zorg is het van belang dat je goed kunt zorgen voor andere mensen. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar 21% van de werknemers in de zorg een man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In deze blog spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) omscholing naar de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.