Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken als doktersassistent

Zou jou het leuk lijken om een dokter te assisteren in zijn of haar werkzaamheden? Lees hier verder om alles te weten te komen over de opleidingen die wij aanbieden.

Wat houdt de functie in?

De functie van een doktersassistent bestaat uit meer dan alleen telefoontjes beantwoorden. Jij bent verantwoordelijk voor het contact met de patiënten: je staat ze te woord en stelt ze gerust als dat nodig is. Je voert zelfstandig kleine medische taken uit zoals hechten, verbinden, injecteren, griepprikken zetten en het verlenen van EHBO. Ook houd je je bezig met de administratie.

Bekijk de opleidingen voor doktersassistent

Waar kan je werken als doktersassistente?

De bekendste plekken om als doktersassistente te werken, na het afronden van de opleiding op mbo niveau 4, zijn in een huisartsenpraktijk, gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. Maar je kunt ook in de jeugdgezondheidszorg, binnen verpleeg- en verzorghuizen of in asielzoekerscentra assisteren. Na een opleiding doktersassistent kun je dus vele kanten op.

Dit is ons aanbod van opleidingen!

Dit zijn de mbo-opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt voor doktersassistente. Er zijn een aantal kleine verschillen tussen deze opleidingen. Klik op de opleiding voor meer informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en examens.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Start in de zorg!

Ben jij geïnteresseerd in een opleiding doktersassistent, maar ben je benieuwd naar andere zorgopleidingen? Bekijk dan de andere mogelijkheden! De kans op een baan is gunstig, omdat er een groot personeelstekort is. Ook is geen dag hetzelfde en je hebt veel contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Als man aan de slag als doktersassistent

Wil jij als man graag aan de slag als doktersassistent? Leuk! Om aan de slag te gaan als doktersassistent is het van belang dat je onder andere zelfstandig bent en goed om kan gaan met verantwoordelijkheid. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de zorg man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Wij geven jou persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest