Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken als doktersassistent

Zou jou het leuk lijken om een dokter te assisteren in zijn of haar werkzaamheden? Lees hier verder om alles te weten te komen over de opleidingen die wij aanbieden.

Wat houdt de functie in?

De functie van een doktersassistent bestaat uit meer dan alleen telefoontjes beantwoorden. Jij bent verantwoordelijk voor het contact met de patiënten: je staat ze te woord en stelt ze gerust als dat nodig is. Je voert zelfstandig kleine medische taken uit zoals hechten, verbinden, injecteren, griepprikken zetten en het verlenen van EHBO. Ook houd je je bezig met de administratie.

Bekijk de opleidingen voor doktersassistent

Waar kan je werken als doktersassistente?

De bekendste plekken om als doktersassistente te werken, na het afronden van de opleiding op mbo niveau 4, zijn in een huisartsenpraktijk, gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. Maar je kunt ook in de jeugdgezondheidszorg, binnen verpleeg- en verzorghuizen of in asielzoekerscentra assisteren.

Start in de zorg!

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding, maar ben je benieuwd naar andere zorgopleidingen? Bekijk dan alle andere mogelijkheden! De kans op een baan is gunstig, omdat er een groot personeelstekort is. Ook is geen dag hetzelfde en je hebt veel contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Wij geven jou persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest