Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de jeugdzorg

Zou jij graag aan de slag willen gaan in de jeugdzorg? Hier vind je alle informatie over ons aanbod, toelatingseisen en wat werken in de jeugdzorg precies inhoudt!

Ondersteun jongeren en kinderen met passende zorg!

Ben je stressbestendig, verzorgend en kun je goed met kinderen en pubers overweg? Dan is werken in de jeugdzorg of werken met probleemjeugd misschien iets voor jou. Mensen die werken bij jeugdzorg zijn verantwoordelijk voor de zorg aan jongeren die kampen met fysieke of mentale ongemakken. De vraag naar personeel in de jeugdzorg blijft stijgen. Jij maakt dus een goede kans op een baan na je opleiding!

Bekijk de opleidingen in de jeugdzorg

Met welke diploma's mag je werken in de jeugdzorg?

Om te werken in de jeugdzorg heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt bij NTI starten met een volledige mbo-opleiding om opgeleid te worden tot verzorgende in een bepaalde richting. Enkele voorbeelden zijn opvoedondersteuning, preventieve taken en geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd. We hebben hieronder een aantal opleidingen voor je op een rijtje gezet.

Met deze opleidingen kan jij direct aan de slag!

Hier vind jij een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in de jeugdzorg. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen in de jeugdzorg. Klik op de opleiding voor meer informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en stage lopen.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Jeugdwerker op hbo-niveau in 2 jaar!

Met een Associate degree volg je 2 jaar een erkende opleiding die je klaarstoomt voor een beroep waarbij je echt iemand kan helpen. Na afronding ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift. Het niveau van een Ad zit tussen mbo-niveau 4 en hbo in. Tijdens de opleiding leer je alles over het signaleren en adviseren bij opvoedingsvraagstukken. Hoe laat je de gespreksvoering met zowel kind als opvoeders verlopen? Hoe stel je een preventieplan op? Ook leer je meer over de leefwerelden van jongeren.

Bekijk de Associate degree Jeugdwerker

Werken in de zorg?

Ben jij verzorgend, empathisch en geef jij om anderen? Bekijk dan ook onze andere opleidingen in de zorg! De kans op een baan is gunstig, omdat er een groot personeelstekort is. Ook is geen dag hetzelfde en ben je veel in contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Werken in de jeugdzorg als man

Wil jij als man graag aan de slag in de jeugdzorg? Leuk! Om aan de slag te gaan als jeugdwerker is het van belang dat je onder andere stressbestendig bent en goed met kinderen en pubers overweg kan. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de jeugdzorg man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Wij geven graag persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest