Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag als pedicure met de Pedicure opleiding

Droom jij van een eigen praktijk of wil je werken bij een schoonheidssalon of pedicurestudio? Dan is de erkende Pedicure opleiding van NTI echt iets voor jou! Tijdens de Pedicure opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je later nodig hebt in je beroep. Naast interessante en relevante theorie bevat de Pedicure opleiding zeven praktijkdagen waarop jij je kennis kunt toepassen. Schrijf je vandaag nog in en start morgen met de Pedicure opleiding!

Wat doet een pedicure?

Als pedicure verzorg je de voeten van cliënten. Een pedicure:

 • behandelt eenvoudige huid- en nagelaandoeningen;
 • verzorgt nagels en de huid van de voet;
 • neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten;
 • geeft advies over voetverzorging en goede schoenen.

Erkend door ProVoet

logo ProVoet RGB klein transNTI is door brancheverening ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen. Ook kun je je na afronding laten registreren bij ProVoet, zodat jouw klanten weten dat je een erkend pedicure bent!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma's 
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Programma Brancheopleiding Pedicure

Tijdens de Pedicure opleiding vergaar je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De Pedicure opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • uitvoeren van een voetonderzoek en opstellen van een behandelplan;
 • uitvoeren van een basisbehandeling;
 • adviseren over en verkopen van voetverzorgende producten en diensten;
 • vestigen als zelfstandig pedicure en uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Studieprogramma

Binnen de brancheopleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie
 • Spierwerking
 • Huidaandoeningen
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Reinigen en desinfecteren van de praktijk
 • Kinesiologie en blauwdrukken
 • Ondernemersvaardigheden

Praktijkdagen voor jouw pedicure-diploma

De Pedicure opleiding kent naast het theoriegedeelte ook zeven praktijkdagen waarop jij je opgedane kennis kunt toepassen. Het digitale lesmateriaal bereidt je voor op deze dagen. De praktijkdagen vinden plaats in Rotterdam en in een kleine klas van 5 tot 14 studenten, zodat je optimaal begeleid wordt. 

Houd er rekening mee dat je voor de eerste praktijkdag van de Pedicure opleiding zelf een materialenpakket dient aan te schaffen (t.w.v. ongeveer € 250,-). Meer informatie over dit pakket vind je in de online leeromgeving van de Pedicure opleiding. Op de praktijkdagen krijg je tevens meer informatie over de aanschaf van een freesmachine. Het aanschaffen van een freesmachine is echter geen vereiste voor het volgen van de opleiding. Wel dien je te beschikken over witte werkkleding. 

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt meteen beginnen met de Pedicure opleiding

Je kunt de Pedicure opleiding volgen zonder vooropleiding. Houd er wel rekening mee dat het niveau van de brancheopleiding overeenkomt met mbo niveau 3. 

Vrijstellingen aanvragen

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI je € 20,- in rekening, plus € 16,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvangt vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar het NTI gestuurd.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Brancheopleiding Pedicure? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de Pedicure opleiding

Het TCI neemt de examens voor de Pedicure opleiding af. Hierbij wordt zowel de theorie als de praktijk van de voetverzorging getoetst. Je legt drie theorie-examens af: Anatomie en fysiologie, Pathologie, Theorie van de praktijk en casusgerichte praktijktoets. Daarnaast leg je de volgende Proeven af: Praktijkexamen 1: behandelplan, Praktijkexamen 2: behandeling voet en Portfolioassessment: uitvoeren van ondernemersactiviteiten. Aan de praktijkexamens mag je deelnemen wanneer de praktijkdagen met succes zijn afgerond. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie.

Sluit je als pedicure aan bij de brancheorganisatie Provoet

Na het afronden van de Pedicure opleiding kun jij je laten registeren bij de brancheorganisatie ProVoet. Je mag dan een ProVoet-logo voeren. Hierdoor weten jouw klanten dat jij een erkend pedicure bent! 

Beroepen

Werken als pedicure?

Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten. Ook moet je goed met mensen kunnen omgaan en zelfstandig en hygiënisch kunnen werken. Na het succesvol afronden van de Pedicure opleiding kun je onder meer aan de slag in:

 • een gezondheidscentrum
 • een schoonheidssalon
 • een pedicurepraktijk

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Brancheopleiding Pedicure 4062

Termijnen 12 Maanden 18 Maanden * 30 Maanden
Lesgeld per termijn € 182,50 € 121,50 € 73,00
Nu met 25% korting € 136,88 € 91,13 € 54,75
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 533,73 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Brancheopleiding Pedicure

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden.

Bekijk alle ervaringen